Mevsim normallerine göre Nisan ayının ortalarında toplanması gereken kiraz, hava şartlarının mevsim normallerinin altında seyretmesinden dolayı geç olgunlaştı. Bahçe sahibi Ahmet Özdemir, hasadın geç yapılmasına rağmen rekolte ve ürün kalitesinin çok iyi olduğunu buna bağlı olarak fiyatlarında beklenenin üzerinde olduğunu söyledi.

 Kiraz hasadı aynı zamanda ev kadınlarının da geçim kaynağı oldu. Günlük yövmiyeye gelen kadınlar, topladıkları kirazlardan kazandıkları para ile ev ekonomisine katkıda bulunuyor.

HASAT BİR AY DEVAM EDECEK

Tarlada 20-30 liraya alıcı bulan kiraz üreticisinin yüzünü güldürdü.  Gazipaşa'nın 500-800 rakımları arasındaki Doğanca Mahallesinde yetişen kiraz 1 ay boyunca hasat edilmeye devam edilecek. Kiraz üreticisi Ahmet Özdemir, “Bölgemizdeki tüm köylerde telaş var. Sabahın erken saatlerinde başlayan hasat günlerindeyiz. Önce kısa saplar hasat ediliyor. Kısa sap kirazlar da kendi içlerinde farklılıklar içeriyor, kimisi erik gibi hafif ekşimsi, sert, kimi daha hacimli, tatlı. Hasadın ikinci döneminde uzun saplar olgunlaşıyor. Bu dönemde çok yağış olursa, kirazlarda çatlama veya kurtlanma görülebiliyor. Şuan hasadımız çok iyi gidiyor. Rekolte güzel, ürün kalitesi güzel, fiyat güzel” dedi.