Gazipaşa yıllardır atıl vaziyette bekleyen Yat Limanı'nın inşaat ihalesini Aydoğan A.Ş, yaklaşık 9 yıl önce Yat limanında hızlı bir şekilde çalışmalara başlamış ve limanın kaba inşaatının %75 kısmını tamamlamıştı. Aydoğan A.Ş daha sonra Hacı Musa Çayının denize birleştiği bölgeye mendirek yapılacağından dolayı inşaat Çalışmalarına ara vermişti. Mendirek çalışmaları tamamlandıktan sonra Yat limanında tekrar çalışmalara başlayan Aydoğan A.Ş inşaatların çatı sıva kapı pencere gibi işlerini tamamladıktan sonra çalışmalara tekrar ara verdi. Kaba inşaatı büyük oranda tamamlanan Yat limanı son birkaç yıldır tamamen kaderine terk edildi ve inşaat sarhoşların mekanı oldu.

İNŞAATIN CAMLARINI VE KAPILARINI  KIRDILAR

İnşaatı mesken tutan sarhoşlar yıllardır atıl durumda olan Yat limanı inşaatına büyük zarar verdi. Daha önce bekçi tarafından korunan inşaatta son zamanlarda  bir bekçi bile olmadığı ifade edildi.

230 YAT KAPSİTELİ OLACAK

5 çapalı, 230 yat kapasiteli olacak olan Yat limanı  projesinde İdari birimler, feribot rampası, gümrüklü ve gümrüksüz satış üniteleri, yatçı konaklama tesisleri ve ilk yardım ünitesi, yat bakım deposu, yat kulübü ve restoranın yanı sıra, yüzme havuzu, spa ve spor tesisleri, tenis kortları, sinema, konser alanı, yatçı marketi, kafeterya ve dinlenme tesisleri yer alacak. Şimdi vatandaşlar sarhoşlar tarafından istila edilmiş ve  atıl durumda olan yat limanın biran önce tamamlanmasını istiyor.