Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gazipaşa Şubesi öncülüğünde çocuğa yönelik cinsel istismar olaylarına tepki amacıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yapıldı. Eyleme, ADD Gazipaşa Şube Başkanı Fehmi Tuncer, CHP İlçe Başkanı Ömer Güven, CHP Kadın Kolları Başkanı Huriye Tunç, CHP Gençlik Kolları Başkanı Yavuz Çetin ve vatandaşlar katıldı. Grup, 'Minik kalplerin sesi ol', 'Dokunma', 'Çocuk susar sen susma', 'Bir çocuğun çıkaramadığı ses olmalıyız', 'Çocuk susmaz susturulur' yazılı dövizler taşıdı.

Grup adına basın açıklamasını ADD Şube Başkan Yardımcısı Ebru Şen okudu. Şen, "Son bir ayda kaç tane günahsız yavrumuz istismara maruz kalıp can vermiştir. Kadınlarımıza ve ülkemizin teminatı çocuklarımıza yönelik şiddet ve istismarı durduracak tedbirleri almak hepimiz için bir zorunluluktur. Bütün kamu kuruluşlarına, idari amirlere ve sivil toplum örgütlerine çağrı yapıyoruz. En azından böylesine hassas bir konuda farklılıkları bir kenara bırakıp ortak mücadele edelim" dedi.

Çocuk istismarına karşı eğitimin önemini vurgulayan Ebru Şen, "Çocuk bütün canlılar içinde en uzun bakımı, korunmayı ve sevgiyi gerektiren varlıktır. Bir toplumun ilerleyebilmesi, kalkınabilmesi o toplum içinde yetişen çocukların bedensel, ruhsal ve sosyal yönden sağlıklı gelişmesiyle mümkündür. Verilere göre 1-14 yaş grubunda 4 milyon çocuk istismara ve ihmale uğramıştır. Neden? Yeterli eğitim verilmediğinden mi? Sanırım toplumumuz da bu tür olaylarda yeterli duyarlılık göstermemektedir. Bugün bir milat olsun. Her birimizi bu hassas konularda görevli kılmaya davet ediyorum" diye konuştu.