Akdeniz Üniversitesi Finike Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleştirilen programa Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yakup Alagözoğlu, Emniyet Müdürü Ömer Engin Genç, Askerlik Şubesi Başkanı Piyade Üsteğmen Serkan Adalı, Milli Eğitim Müdürü Hüsnü Karataş, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Finike Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Mehmet Akif Ersoy'un hayatının anlatıldığı belgesel sunumunun ardından ilçe genelinde, "İstiklal Marşı'nı Şiirsel Okuma" yarışmasında ilk üçe giren öğrencilere protokol eliyle ödülleri verildi. Yarışmada birinci olan öğrenciler birlikte İstiklal Marşı'nı okudu. Kurtuluş Savaşı mücadelesinin anlatıldığı oratoryo gösterisi ise davetlilere duygulu anlar yaşattı.

Finike Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi edebiyat öğretmeni Önder Öner, "12 Mart 1921'de Mehmet Akif'in de hazır bulunduğu TBMM'de İstiklal Marşı okunduğunda mecliste büyük heyecan olmuş, Mehmet Akif'in, 'Türk milletine aittir' diyerek altına imzasını atmadığı, 'Safahat' adlı kitabına da almadığı İstiklal Marşı defalarca ayakta coşkuyla alkışlanmıştı. Zira 9 dörtlük ve 1 beşlikten oluşan bu marş, kuru bir söz değil, Anadolu insanının kanıyla canıyla bedelini ödemeye devam ettiği yaşanmışlık sonucunda oluşan bir destanın adıydı" dedi.