Finike'ye bağlı Turunçova Mahallesi'nde, Kapıçay Barajı ve sulama suyu çalışmaları hakkında bölge halkına yönelik toplantı düzenlendi. Toplantıya Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü, Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, DSİ 13'üncü Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Finike Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yakup Alagözoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Osman Aladağ, Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, daire amirleri, muhtarlar, Turunçova ve Yeşilyurt mahalle sakinleri katıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü, sulama suyu hattı döşenirken kamulaştırma veya ortaya çıkabilecek zarar, ziyanda vatandaşın mağdur edilmeyeceğini söyledi. Vatandaşın engelleyen tavırda değil anlayış ve işbirliği halinde çalışmaların daha hızlı yürütülmesine katkı sağlamasının önemli olduğunu belirten Arslanköylü, "Boruların döşenmesi esnasında meydana gelecek zarar ziyan, ayrıca kamulaştırma ile alakalı bedellere ilişkin vatandaşın hakları baki. Kimsenin devletten bir alacağı kalmaz. Gerekli ödenekler gelir gelmez vatandaşımıza ödemeleri yapılıyor. Burada vatandaşımızdan hassasiyet göstermesini istediğimiz konu yüklenici firma çalışmalarını yaparken karşılıklı anlayış ve işbirliği içinde hareket edelim. Mevcut olan çalışmayı hızlandıralım" dedi.

Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, baraj ve sulama sistemi çalışmalarının bölge için çok önemli bir yatırım olduğunu vurguladı.

DSİ 13'üncü Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun da Kapıçay Barajı ve sulama suyu çalışmaları teknik yapısı, bölgeye katkısı ve projenin hangi aşamada olduğu hakkında bilgi aktardı. Barajın yüzde 80 oranında tamamlandığını kaydeden Coşkun, proje tamamlandığında 18 bin 700 dönüm alanın sulanacağı bilgisini verdi.

Coşkun, sulama suyu için döşenecek boruların sulayacağı alana göre değişik çaplarda projelendirildiğini, projelerin bittiğini, yüklenici firmanın çalışmalara başladığını ve şu ana kadar yaklaşık 8.5 kilometre civarında borunun döşendiğini de anlattı.

Konuşmaların ardından DSİ Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun vatandaşın sorularını yanıtladı.