Sandıklı'da bir termal otelde düzenlenen Eğitim ve İstişare Kampı'na, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, belediye birim sorumluları, Finike mahalle muhtarları ve sivil toplum örgütü temsilcileri eşleriyle birlikte katıldı. Finike Belediyesi'nin davetlisi olarak programa katılan kamu yönetimi ve iletişim teknikleri uzmanı Yrd. Doç. Dr. Gülgün Karahalil, iletişim teknikleri, stres yönetimi, öfke kontrolü, protokol ve nezaket kuralları üzerine uygulamalı eğitimler verdi. Eğitim çalışmalarının açılışına Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl ve Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere de katıldı.

Eğitim toplantısının açılış töreninde konuşan Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, tüm katılımcılara teşekkür etti. Daha önce muhtarlarla yapılan kampta büyük bir verim aldıklarını belirten Başkan Sarıoğlu, "Bu yıl yaptığımız kampa sivil toplum örgütü temsilcilerini ve karar verme aşamasında olan belediye personelimizi de dahil ettik. En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. Yılda bir kere de olsa sorunların bulunduğu noktadan uzaklaşarak, sorunların konuşulduğu, eğitimler yaptığımız bir çalışma ortamı yakaladık. Bu arada birbirimizi daha iyi tanıma ve kaynaşma fırsatı bulmuş olduk. Önümüzdeki yıllarda da aynı etkinlikleri ve eğitim kamplarımızı sürdürmek istiyoruz" dedi.

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Sandıklı'nın termal otelciliğin başkenti olma yolunda hızla ilerlediğini kaydederek, Antalyalı işadamlarının yatırımlarının çokluğuna dikkati çekti. Ulaşıma yapılması planlanan hükümet yatırımları sonucunda Antalya ile mesafelerin çok daha kısalacağını söyleyen Mustafa Çöl, "Şimdiye kadarki Sandıklı Belediye başkanlarının en genci ve akademisyen kimliklisi olarak, bu tip etkinliklerin önemini biliyoruz. Bazen Sandıklı tabelasının dışına çıkmak bile, yaşadığımız yerle ilgili sorunlara bakış açımızı değiştirebiliyor. Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu arkadaşımı çalışmaları ve bakış açısı nedeniyle kutluyorum" diye konuştu.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere de şunları söyledi:

"2016 yılından beri başkanlık görevini yürütüyorum. Birçok toplantılara katıldım. Ama bu toplantının mahiyeti ve anlamı bizim için daha farklı oldu. Bizim odalarımızın başkanları ve diğer yöneticileri de eşleriyle birlikte bu toplantıya katılıyor. Bu çalışmalar çok faydalı oluyor. Öğrenmenin yaşı ve sınırı yoktur. Belediye Başkanımız Kaan Osman Sarıoğlu'na katkıları nedeniyle teşekkür ediyorum."

Programda plaket sunumunun ardından eğitim çalışmalarına geçildi. Kamu yönetimi ve iletişim teknikleri uzmanı Yrd. Doç. Dr. Gülgün Karahalil, gruplar halinde yapılan seminerlerde, iletişim teknikleri, stres yönetimi, öfkenin kontrol edilmesi, protokol ve nezaket kuralları konusunda bilgiler aktararak katılımcılara uygulamalar yaptırdı. İç iletişim çalışmalarının önemli olduğunu anlatan Karahalil, "İç iletişim çalışmaları mutlu çalışanlar, dolayısıyla mutlu vatandaş yaratır. İç iletişim çalışmaları ile kurumlarda çalışanların birbirleriyle olan ilişkileri kuvvetleniyor. Bu da iş ortamının daha huzurlu olmasını, üretilen işin kalitesinin daha yüksek olmasını ve verimli olmasını sağlıyor" dedi.

İletişim teknikleriyle gelişmiş bir toplum olduğumuza vurgu yapan Gülgün Karahalil, Türk milletinin korna çalarak bile anlaşabilen yapıya sahip olduğunu söyledi. İletişimde sağlıklı bir ruh halinin önemine değinen Karahalil, "İyi bir ruh hali için öncelikli olarak insanların kendilerini sevmeleri gerekir. Kendilerini seven insanlar ırk, din, dil ayırt etmeksizin başkalarını da sever. Bir hocam, 'eşini ve işini seven insanlar mutlu olurlar' derdi. İşin sevilmesi, insanların kendilerini bir yere ait hissettikleri aidiyet duygusu, inançlar ve hayallerin varlığı da sağlıklı bir ruh hali için önemli etkenlerdir" diye konuştu.