AB Projesi 'Eco Farm Kindergartens-Ekolojik Çiftlik Kreşleri' kategorisinde hibe alan Döşemealtı Belediyesi Ekolojik Kreşi miniklerinin çalışmaları sürüyor. Doğanın 4 elementini tanımaya başlayan minikler organik gübre yapımını öğrendi. Projenin ilk ayağında öğrenciler bahçeye sebze dikti, ardından da ağaçtan portakal topladı. Projenin ikinci ayağında ise öğrenciler gündelik hayatta kullandıkları ürünleri geri dönüştürerek organik gübre yapımını öğrendi.

Doğu Akdeniz Araştırma Derneği'nden ekolog Gökhan Ergan, miniklere gündelik hayattaki malzemelerin aslında çöp olmadığını geri dönüşebilir olduğunu teorik ve pratik bilgilerle anlattı. 4-5 yaş grubundaki 3 sınıf öğrencileri organik gübre yapımını uygulamalı öğrendi.

Ekolog Gökhan Ergan, "Yumurta kabukları, çürümüş meyve ve kabuklarını, çay ve kahve tortusunu, kurumuş yaprakları, kesilmiş çimlerini hayvan gübresiyle sıcak kompost tankının içinde karıştırıp belli bir süre bekledikten sonra nitelikli toprak besleyici ürün elde edeceğiz. Çocuklar gündelik hayattaki malzemelerin aslında çöp olmadığını geri dönüşebilir bir malzeme olduğunu görecekler" dedi.

AB Projesi kapsamında bir dizi etkinlik yaptıklarını anlatan proje koordinatörü Ayfer Yılmaz da "Ekolojik olmanın en önemli unsurlarından ekolojik kompost konusunda farkındalıklarını artırmak istedik. Bitkileri daha iyi nasıl yetiştirebiliriz daha sağlıklı ürünler nasıl elde edebiliriz konusunda uygulamalı bir çalışma yaptık. Tüm velilerimizi ve Döşemealtı halkını organik kompost yapmaya davet ediyoruz. Mutfak ve bahçe atıklarımızı değerlendirelim "dedi.