Serik'te hava sıcaklığının 41 dereceye ulaşmasıyla birlikte dağlardan getirilen kar için büyük emek verdiklerini belirten karlama satıcısı Emine Salman, "Bu karlama işine 2010 yılından beri devam ediyoruz. Gündoğmuş yaylasından getiriyoruz, Eğri Göl'den. Bu o kadar zor ki o dağları görseniz, bu kar nasıl çıkar dersiniz. O kadar emek sarf ediyoruz. Milleti memnun etmek için, serinletmek için. Yazın mükemmel bir lezzet bu. Özellikle yaz aylarında Haziran'da başlıyoruz. Ekim ayına kadar devam ediyoruz. Özellikle bu lezzeti en çok sıcakta kalanlar, Yörükler ve çocuklar tercih ediyor" şeklinde konuştu.

"VÜCUDUN SU İHTİYACINI KARŞILIYOR"

Karlama müdavimi olan Mehmet Akbıyık, "Karlama da bu sıcak havalarda severek yediğimiz bir şey. Vücudun hem su ihtiyacını karşılıyor hem bizi serinletiyor ferahlatıyor. Bu yaz günlerinde yapay soğutulmuş dondurma ve benzeri ürünleri yemektense doğal kar yemek daha güzel. Tabi ki de daha sağlıklı, daha ferahlatıcı. Hiç rahatsız da etmiyor. İyi doğal kar olduğu için gayet güzel severek yiyoruz" diye konuştu.

65 yaş üstü olanlara verilen kısıtlı izinde torununa karlama almaya gelen 75 yaşındaki Durmuş Şahin ise, "Her yıl burada bu kar yayladan gelir satılır. Her sene de torunlarıma alırım, böyle sıcak havalarda. Herkesin çocuklarına, torunlarına alıp yedirmesini tavsiye derim. Sağlıklı doğal bir kardır yani" dedi.