Haber - Burak ÖZTUNÇ

Aksu’da gazetecilik mesleğini icra eden Ergin Çevik’e geçtiğimiz günlerde çirkin bir saldırı yapılmıştı. Gazeteci Çevik bazı kimseler tarafından darp edilmişti. Olayla ilgili tüm basın camiası ayağa kalkarken, Gazeteci Ergin Çevik ilk kez açıklama yaptı:

Çevik açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Pazartesi Günü saat 18.45 sıralarında çirkin bir saldırıya maruz kaldım. O günden bu yana arayan ve bizzat ziyaretimize gelen, yanımızda yer alarak yalnız bırakmayan dostlarımıza, arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.

Ulusal Basında bu saldırıyı kınayan Cumhuriyet, Sözcü, Birgün, T24, Evresel Medya, English Bianet, Habertürk, ismini sayamadığım gazetelere, Basın konseyine, Çağdaş Gazeteciler Antalya Şube Başkanı Dostum Engin Korkmaz’a, Antalya Gazeteciler Cemiyet Başkanı Mevlüt Yeni’ye ve Antalya’da hizmet veren yerel gazetelere ve internet haber merkezlerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum.

Ayrıca iki gündür olayı programına taşıyarak, gerçekleşen çirkinlikler karşısında duyarlı bir kamuoyu oluşturmaya çalışan ağabeyim Ali Orhan Lazoğlu, yine dün akşam Kanal V’in Ana Haber bülteninde konuyu ele alarak benimle telefon bağlantısı gerçekleştirerek bana ses olan, Gazeteci ağabeyim Ali Buldu’ya da ayrıca teşekkür ediyorum.

Telefonla ulaşan Antalya’nın milletvekillerine, siyasilere, oda başkanlarına, gazeteci arkadaşlarıma, iş adamlarına ve halkımıza duyarlılıklarından dolayı ve geçmiş olsun ziyaretine gelen herkese çok teşekkür ediyorum.

Bu yumruk bir gazeteciye değil, basın dünyasına ve medya dünyasına atılmıştır. Mağdur olan şahsım değil, mağdur edilmeye çalışılan basının özgür sesidir. Basın sussun ki bir takım mafya vari kişiler rahatlıkla halkın ekmeğini daha bir rahat çalsın. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını daha rahat cebe indirsin. Mazlum daha mazlum, mağdur daha çok mağdur olsun.

Nefesimiz yettiği sürece işimizi yapmaya devam edeceğiz. Bu böyle biline.”