Antalya Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Gelir Şube ve İlan ve Reklam Şube Müdürlükleri 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanunun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından başladığı yapılandırma işlemlerine devam ediyor. 31 Temmuz'da biteceği duyurulan ancak daha sonra 27 Ağustos'a kadar uzatılan yapılandırmadan bugüne kadar 6405 vatandaş yararlandı.

Büyükşehir Belediyesi yapılandırmanın son günü olan 27 Ağustos günü saat 20.00'ye kadar vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek. Yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi'ne şahsen başvurabileceği gibi 249 51 07 - 249 51 30 ve 0 537 950 78 29 numaralı telefondan işlemlerini gerçekleştirebilecek.

TAKSİTLENDİRME SEÇENEĞİ VAR

Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Selahattin Artun, yapılandırmanın, 27 Ağustos tarihinde sona ereceğini hatırlatarak, “Yapılandırma kapsamında ilan ve reklam vergisi, eğlence vergisi, iş yeri açma ruhsat harcı,  tatil günleri çalışma ruhsat harcı, işgal harçları, kaynak suları harcı, tellallık harcı, bina inşaat harcı, hayvan kesim, muayene ve denetleme harcı, ölçü ve tartı aletleri muayene harcı, su, atık su ve katı atık ücreti, analiz ücretleri (havuz suyu, şebeke suyu, atık su), kazı tahrip ücretleri, otobüs ve minibüs ruhsat harcı ve durak aidatı ile belediye mülkünü kullanan kiracıların kira bedelleri yapılandırılabilecek. Yapılandırma kapsamında peşin ödeme yapanların gecikme faizi de yüzde 95 oranında silinecek. Borcunu taksitle ödemek isteyenler için 6, 9, 12 ve 18 olmak üzere dört farklı taksit seçeneği bulunuyor" dedi.