Antalya'da 1993 yılından itibaren işadamı Bülent Eyilik'in sahibi olduğu Yeni İleri Gazetesi, EY TV, EY Radyo'yu bünyesinde bulunduran E Medya çalışanları, 'E Medya Nostalji' gecesinde buluştu. O dönem E Medya Genel Koordinatörü olarak görev yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, diğer yönetici ve çalışanlarının katıldığı gece My Meating restoranda düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bir dönem birlikte mesai yaptığı personeliyle tek tek tokalaşıp hal hatır sordu. Başkan Türel, gecede yaptığı konuşmada, “Bu gece bizim için bir nostalji gecesi. Geçmişte birlikte çalıştığımız birçok dostumuz, mesai arkadaşımızı neredeyse burada eksiksiz görmenin mutluluğu içerisindeyim. Bu gece 'Vefa'nın İstanbul'da bir semt adı olmadığının en güzel teyidi" dedi.

'İYİ Kİ BİRLİKTEYDİK'

Geçmiş yılları hatırladığında çalışma arkadaşlarıyla mesai yapmış olmaktan büyük bir gurur duyduğunu ifade eden Başkan Türel, şöyle konuştu:

"Bugün şöyle dönüp arkaya baktığımda iyi ki sizlerle birlikte olmuşum. İyi ki bu kader yolculuğumuzda yaşamımızın en önemli gençlik yıllarımızı birlikte paylaşmışız. Çünkü o günkü tecrübeler belki bugün Antalya'da çok önemli bir görevde sizlerin arasından çıkmış bir kardeşiniz olarak bir şeyler yapmamız mümkün oluyorsa, birazcık başarılı olabiliyorsak sizlerle paylaştığımız günlerin çok büyük etkisi olduğunu görüyorum. O günün şartlarında o zorlukları göğüs göğse omuz omuza karşılamasaydık belki bugün birçok sorunu aşmakta zorlanabilirdik. Onun için hepinize teşekkür ediyorum."

'BEN HALA O ESKİ MENDERES'İM'

Hayatının her noktasında vefaya çok önem verdiğini belirten Türel, “Bizler hesaba çekilmeden hesap veren bir anlayışla yaşamayı bir hayat biçimi haline getirirsek işimiz o zaman kolay oluyor. Bunun benim en büyük sermayem, en büyük güvencim olduğunu görüyor olmak sizler adına bir gurur meselesi olması lazım. Ben hala o eski Menderes'im. Başkanlık bugün makamdır ama onun zırhına bürünmek bizim için söz konusu olmamalıdır. Allah'a şükürler olsun alnımızın akıyla bugünlere geldik, bundan sonra da aynı inanç ve arzu ile yolumuza devam edeceğiz" dedi

TONGÜLÜS ÇİFTİ NİKÂH TAZELEDİ

Gecede bir de sürpriz yaşandı. İleri Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali Tongülüs ve eşi Birsen Tongülüs'ün 28'inci evlilik yıldönümü kutlandı. Ali Tongülüs, 28 yıldır evlenme teklifi etmediği hayat arkadaşı Birsen Tongülüs'e E Medya Nostalji gecesinde evlenme teklifinde bulundu. 'Evet' yanıtıyla Ali-Birsen Tongülüs çifti pasta keserek özel günlerini kutladı. Başkan Türel de sürpriz yaparak çiftin nikâhını tazeledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ali-Birsen çiftine yeniden nikâh merasimi düzenleyerek, evlenmeyi isteyip istemediklerini sordu. 'Evet' yanıtı ile çifti karı koca ilan eden Başkan Türel, "Birbirinizin ayağına basabilirsiniz ama damarına basmayın" nasihatinde bulundu.

İlk kez bir çifte nikâh tazelediğini belirten Menderes Türel, "28 yıldır aynı yastığa baş koyan Ali-Birsen Tongülüs çiftine nice mutlu yıllar diliyorum. Ben normalde bütün nikâhlarda çiftlerden üç çocuk talebinde bulunuyorum. Bu durum da nasıl olacak bilmiyorum. Artık üç çocuğu esirgeme kurumundan mı alırsınız orası sizin bileceğiniz bir durum" diye espri yaptı.

GECE GELENEKSELLEŞECEK

Geceye katılan E Medya çalışanları geç saatlere kadar bol bol sohbet edip anılarını tazeledi ve eğlendi. E Medya çalışanları nostalji gecesinin geleneksel hale getirilerek her yıl buluşmanın gerçekleşmesi için sözleşti.