Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Ali İrban, Ak Parti İlçe Başkanı İlhami Yıldıran, teşkilat yöneticileri ve Ak Partili meclis üyelerinin katılımıyla basın toplantısı düzenledi. Başkan Hasan Ali İrban, 30. Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Şehzade Korkut Şenlikleri'nin değerlendirmelerinin yapılması ve organizasyona katkı sağlayan yerel basın temsilcilerine teşekkür amacıyla yaptıkları programın ilerleyen günlerde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle de geçekleştirileceğini açıkladı.

Belediye Başkanı Hasan Ali İrban, "Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde bugüne kadar görülmemiş bir kalabalık görüldü. 20 binin üzerinde izleyici meydandaydı. Bir o kadar da kahvehanelerde, evlerde izlendi. Bazı yayın organlarında 'katılım azdı' gibi söylemlerde bulunuldu, bu duruma çok üzüldüm. Kötü niyetle yapılmış eleştirileri kayda değer bulmuyorum. Bir şeyleri düzeltmek için iyi niyetle yapılan her türlü eleştiriye açığız" dedi.

Şenlikler için belediyeden bir kuruş para çıkmadığını, her konseri bir sponsorun üstlendiğini vurgulayan Başkan İrban, "Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik. İlçemizin adı bundan birkaç ay evvel cinayetle tacizle anılıyordu. İlçe halkı ilçe esnaflarıyla ilgili ulusal TV'lerde çirkin söylemlerde bulunuluyordu. Bu etkinliklerle Türkiye'de yapılmış en iyi güreş organizasyonu diye anıldık. Konserlerde bugüne kadar hiç düşünülmemiş, gençlerimizi düşünerek pop konserleri düzenledik. Gençlerimizin eğlenmesini sağladık. Ancak herkesi aynı anda memnun edemezsiniz. Haklarını helal etmeyen arkadaşlara soralım, Rahmetli Pehlivanımız Cengiz Elbeye'nin kabri başında düzenlediğimiz anma programında ve Çayırlı Camii'nde gerçekleşen mevlit programında neredelermiş? Göremedik" diye konuştu.

Güreş Ağası Hamdi Sarıca da görsellik, heyecan ve katılım açısından Korkuteli güreşlerinin Kırkpınar'ın önüne geçtiğini, güreş ağası olarak kendisinin bile oturacak yer bulamadığını vurguladı.