Böcek yapmış olduğu açıklamada;

“Kıymetli Öğretmenlerimiz,

Başöğretmen Atatürk’ün izinden giderek fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, yarınlarımızın aydınlık nesillerini yetiştiren siz değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutlarım.

Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş ve muasır medeniyetler seviyesine taşımak için yola çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, okur-yazar sayısının arttırılması ve cehaletin önüne geçilmesi adına da öncülük etmiştir. Harf İnkılabı ile cehalete savaş açan Ulu Önder; her yaştan insanın bu yeni harfleri öğrenmesi için de önderlik etmiş, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri açılmasını sağlamıştır. Millet Mekteplerinin açılışı ile birlikte Ulu Önder Atatürk'e Başöğretmenlik unvanı verilmiştir. Böylesine özel ve önemli bir anlam taşıyan 24 Kasım; hem Başöğretmen Atatürk’ü bir kez daha anmamıza ve anlamamıza hem de fedakâr öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünmemize vesile oluyor.

Öğretmenlere bir nesli emanet edecek kadar güvenen ve değer veren Başöğretmen Atatürk, “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet, henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır” diyerek sizlere olan güvenini dile getirmiştir.

En kıymetli varlıklarımız olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz siz değerli öğretmenlerimiz, eğitim ve öğretimin temel unsurlarısınız. Her şart ve koşulda eğitimin bir neferi olmaya devam ederek ülkemizin gelişip kalkınmasında, çağdaş medeniyetler arasında yerini almasında son derece kutsal bir görevi yerine getiriyorsunuz.

Büyükşehir Belediyemizin bünyesinde ASMEK ve AKBEM kurslarımız başta olmak üzerespor kurslarımızda, kreşlerimizde, aile merkezlerimizde ve engelli rehabilitasyon merkezimizde görev yapan tüm öğretmenlerimizin de 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlarım.

Hatırasıyla yolumuzu aydınlatmaya, ilke ve inkılaplarıyla bize önderlik etmeye devam eden Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, beni yetiştiren ve bugünlere gelmeme vesile olan öğretmenlerim başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü bir kez daha kutluyorum. Eğitime yıllarını veren emekli öğretmenlerimize sağlıklı ve uzun yıllar diliyor, ebediyete intikal eden öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” ifadelerine yer verdi.