100 günde neler yaptıklarını tek tek anlatan Başkan Böcek, Konyaaltı Sahili’nden Boğaçayı’na, Raylı Sistem’den Kırcami’ye, Kepez Santral’den Balbey’e birçok konuda samimi açıklamalar yaptı. Böcek, seçim öncesi test sürüşleri tamamlanmadan hizmete sokulan 3. Etap Raylı Sistem’in 1 Ağustos’ta yolcu taşımaya başlayacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin ASAT ve iştirakler dahil borcunun 6 milyar 206 bin 733 TL olduğunu belirten Başkan Böcek, “Belediye olarak tasarrufa gidiyoruz. Aylık 40 Milyon TL açıkla gidiyoruz. 12 projeyi beklemeye aldık. Bunun yanında halkımıza hizmetten asla geri kalmayacağız” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 24 Temmuz Basın Bayramı’nda gazeteciler ile bir araya geldi. Basında sansürün kaldırılışının 111. yıl dönümü dolayısıyla basın mensuplarını kutlayan Başkan Böcek, göreve gelmesinin ardından geçen 100 günlük çalışmalarını değerlendirdi. Başkan Böcek’in basın toplantısında bürokratları da hazır bulundu.

İLÇELERİN SORUNLARI MASAYA YATIRILIYOR

Göreve geldikten sonra ilk iş olarak ilçe ziyaretlerine başladığını söyleyen Başkan Böcek, ilçelerde muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşları ile buluşarak onların sorun ve taleplerini dinlediklerini, her gittikleri ilçede de belediye başkanı ve kaymakamı ziyaret ettiklerini anlattı. Başkan Böcek, ilçe ziyaretlerinde Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcısı, daire başkanları ve müdürlerin de hazır bulunduğunu belirterek, “Gittiğimizi ilçenin sorunlarını masaya yatırıyoruz. Muhtarlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, meslek odaları ve o ilçenin bütün kanaat önderleri ile beraber, turizmciler ile beraber bir araya gelip tüm sorunları yerinde dinliyoruz. Sorunları çalışma arkadaşlarım da görüyorlar ve sırasıyla öncelikli hedeflerimizi belirleyip çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bunu 100 gün içerisinde gerçekleştirdik” dedi.

BALBEY’DE HERKES MEMNUN OLACAK

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar hakkında da tek tek açıklama yapan Başkan Böcek, Balbey Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili çalışmaların önceki dönem başlatıldığını hatırlattı. Başkan Böcek, Balbey ile ilgili uzmanlarla bir toplantı yapıldığını ve projenin değerlendirildiğini, önümüzdeki günlerde ise Balbey sakinleri ile toplantı yapılacağını anlatarak, “Balbey sakinlerinin de memnun olacağı, hiç kimsenin rahatsız olmayacağı güzel bir planlamayla Balbey Mahallesi’nin çalışmalarını da tamamlayacağız” diye konuştu.