Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törene, CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ADD Şube Başkanı İbrahim Daş ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları, üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ADD Şube Başkanı İbrahim Daş, yaptığı konuşmada, Atatürk'ün, Antalya'ya geleceğinin duyulmasının ardından kentte büyük bir sevinç ve mutluluk yaşandığını anlattı.

Mustafa Kemal'in Kepez'den şehir merkezine kadar büyük bir kalabalığın arasından geçerek geldiğini ifade eden Başkan Daş, "Karşılama töreni bitmesine rağmen kalabalık dağılmadı. Çünkü Antalyalı, Ata'sının ülkenin kara günlerinde bir güneş gibi Samsun'dan doğduğunu, vatanın bütünlüğü, milletin istiklali için mücadele verdiğini çok iyi biliyordu" dedi.

Atatürk'ün, 'Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir' sözlerini de hatırlatan Daş, "Mustafa Kemal Atatürk, bu sözünün ardından bulunduğu yerin adını sorduğunda 'Rumkuş' olduğunu öğrenince Türk topraklarında Türkçe adın olması gerektiğini söyleyerek adının 'Erenkuş' olmasını isteyecek kadar milliyetçi" diye konuştu.

CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul de Atatürk'ün, Cumhuriyeti dil, tarih, kültür ve yurt birliği üzerine kurduğunu, kendilerine düşenin de buna sahip çıkmak olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından CHP Antalya eski milletvekili Tuncay Ercenk, Atatürk'ün, Antalya'ya gelmek için yola çıktığı Mersin'den, İsmet İnönü'ye gönderdiği Antalya kartpostalını parti arşivine girmesi için Başkan Kumbul'a verdi.

Törenin ardından Antalyalı kadınlar, ellerindeki karanfilleri Atatürk Anıtı'na bırakarak meydandan ayrıldı.