Yeşildere Mahallesi ve çevresinde ikamet eden yurttaşlara yapılan COVID-19 testlerinde pozitif vakaların çıktığı vaka ile temaslılarının aynı mahalle ve farklı sokaklarda ikamet ettiğinin tespit edildiği ifade edildi. Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, konu ile ilgili bir açıklama yaparak olanlara tepki gösterdi.

Bayar, “Edindiğimiz bilgilere göre korona virüs testi pozitif çıkan, cezaevinden yeni tahliye olmuş, şehir dışından Antalya’ya gelmiş bir vatandaştan dolayı bahsi geçen bölgede karantina uygulamasına başlanılmıştır.Bölgede görülen vakaların; cezaevinden yeni çıkan bu vatandaşla temas kurulmasından kaynaklandığı ifade ediliyor. Yani cezaevinden doğru düzgün kontrolleri yapılmadan bir kişi tahliye ediliyor, korona virüs taşıyan bu adam elini kolunu sallayarak şehir dışından Antalya’ya geliyor ve mahallede yaşayanların hayatını tehlikeye atıyor!

Sormak gerekirse; Bu nasıl sorumsuzluktur! Cezaevi tahliyelerinde hastalık belirtileri takip edilmiyor mu? Şehre girişlerde kontroller yapılmıyor mu? Ekonomi odaklı düşünüp, şehir giriş çıkışlarının bu kadar erken açılmasının sonuçları öngörülmüyor mu?” dedi.