Antalya Barosu Olağan Genel Kurulu 13-14 Ekim tarihlerinde yapılacak. Başkan adaylarından avukat Makbule Tanış, seçilmesi halinde sosyal sorumluluk projesi olarak tüm belediyelerde 'adli yardım masası' kurmak istediklerini söyledi. Avukatlık hizmetini vatandaşın ayağına götürmeyi hedeflediklerini belirten Makbule Tanış, avukatların da yıllardır çözüm bekleyen son derece ciddi sorunları bulunduğunu, bunları çözmek için de göreve talip olduklarını açıkladı. Makbule Tanış, ayrıca maddi durumu yetersiz vatandaşların da adli yargı sürecinde sesi olmayı amaçladıklarını söyledi.

Adli vakalarda avukat tutacak maddi imkanı bulunmayanlara talep edilmesi halinde Antalya Barosu'nun hizmet verdiğini hatırlatan Makbule Tanış, "Biz bu çerçeveyi biraz daha büyütmek istiyoruz. Muhtarlarla da görüşüp, tüm belediyelerin hizmet binalarında adli yardım masası kurarak, herhangi bir nedenden dolayı maddi imkansızlıktan yargı yoluna başvuramayan vatandaşların Antalya Barosu Adli Yardım Bürosu'na yönlendirilmesi sureti ile bu vatandaşlarımıza hak arama özgürlüğünün kullanımında eşitliği sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Bunun bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu vurgulayan Makbule Tanış, meslekteki kaliteyi arttırmak için de projeler ürettiklerini söyledi. Tanış, avukatların mahkemeler nezdinde ve toplumda güvenilir ve saygın olma özelliğini arttırarak itibarı yükseltmeyi de amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Antalya Barosu'nun seçimli olağan genel kurulu 13-14 Ekim 2018 tarihlerinde Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde yapılacak. Genel kurul, yeterli çoğunluk sağlanamaması halinde 20-21 Ekim tarihinde yapılacak.