AESOB'un 19'uncu Olağan Genel Kurulu, Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde yapıldı. Mevcut başkan Adlıhan Dere'nin aday olduğu tek listeli genel kurulun divan başkanlığını, TESK Başkanı Bendevi Palandöken yaptı. Seçimler öncesinde düzenlenen törene, Vali Münir Karaloğlu, Ak Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, İbrahim Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ilçe belediye başkanları, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal, siyasi parti temsilcileri, oda başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Antalya ve ilçelerinde bulunan 75 odanın başkan ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan toplam 598 delegenin oy kullanacağını hatırlatarak, “Bugün 2022 yılına kadar esnafımıza en iyi hizmeti sunacak olan yöneticileri belirleyeceğiz. Bugün Türkiye genelinde 19 ilde seçim var. Bendevi Palandöken başkanımız Antalya'ya gelerek bizleri şereflendirdi. Dünya turizminin başkenti Antalya için atacağımız her adım son derece kıymetlidir. Nüfus bakımından bugün Türkiye'nin 5'inci, esnaf sicil kaydı bakımından Türkiye'nin dördüncü ili olan Antalyamız, son yıllarda hükümetimizden aldığı yatırımlarla önemli bir cazibe merkezi haline gelmiştir" dedi.

Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti Milletvekili Mustafa Köse ve Vali Münir Karaloğlu'nun konuşmasının ardından seçime tek liste ile giren mevcut Başkan Adlıhan Dere ve ekibi kürsüye çıkarak kendilerini tanıttı.