Muratpaşa Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Antalyaspor Kulübü Derneği tarafından merhum Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Erol anısına düzenlenen Antalyaspor Yaz Kupası Açık Su Yüzme Yarışı, falezlerdeki Mavi Bayraklı plajlarda yapıldı. Farklı yaş gruplarındaki yarışlara 500'e yakın yerli ve yabancı sporcu katıldı. Organizasyon kapsamında yapılan 500 metre yarışı ise yaş farkı gözetilmeksizin herkese açık yapıldı. Yarışlar sonunda dereceye giren sporculara kupa ve madalya verildi. Yarışları merhum Süleyman Erol'un eşi Feride Erol ve oğlu Ahmet Erol da izledi.

Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafiz Tanır yaptığı açıklamada, 3 yıl önce başlanan yarışların amacının kentte yüzme sporunu aktif hale getirmek olduğunu kaydetti. "Mesajımız Antalya Yüzsün" diyen Başkan Tanır, "Bu yarışların şenlik havasında ilerleyerek ulusal ve uluslararası alanda kentin tanıtımını yapması hedefimiz" dedi.

Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz ise daha fazla katkı sağlamak istediklerini ifade ederek, yarışmaya uluslararası nitelik kazandırılmayı amaçladıklarını kaydetti.

Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Ahmet Erol, “Yarışmanın babamın adına gerçekleştirilmesinden mutluluk duyuyorum. Süleyman Erol ismini simge haline getirmek istiyoruz. Antalya'nın sportif açıdan tanınması, Antalyaspor'un üst seviyelere ulaşması ve genç sporculara yön vermesi açısından önemli bir etkinlik" diye konuştu.