Muratpaşa Belediyesi, kadına yönelik şiddetle mücadele ve erken yaşta evliliklerle mücadele için oluşturduğu Al Yazma çalışması, bugün sayıları 3’e ulaşan kadın danışma merkezleri, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarıyla birlikte yürütülen projelerle Türkiye’de yerel yönetimlerin bu alandaki en kapsamlı çalışmalarından biri haline geldi.

AL YAZMA KADIN DANIŞMA MERKEZİ

Muratpaşa Belediyesi’nin ilk kadın danışma merkezi, Al Yazma Kadın Danışma Merkezi, 2016’da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde açıldı. Bayındır Park’ta bulunan merkezde düzenlenen söyleşiler, etkinlikler ve kurslarla bin 764 kadın bambaşka hayatlarla tanıştı. Al Yazma Kadın Danışma Merkezi’nde bu yıl örgü, okuma yazma, İngilizce ve çocuk gelişim kursları devam ediyor.

ZEYTİNKÖY KADIN DANIŞMA MERKEZİ

Muratpaşa Belediyesi’nin Zeytinköy Kadın Emeği ve Eğitim Merkezi Projesi’nin Haziran 2017’de tamamlanmasının ardından merkez binası belediyenin 2’nci kadın danışma evi olarak hizmet vermeye başladı. Antalya’nın sosyo-kültürel ve ekonomik olarak en kısıtlı bölgesinde kurulan merkezde 2018 çalışmaları kapsamında okuma - yazma ve dikiş tasarım kursları açıldı. Bu kurslardan hali hazırda 31 kadın yararlanıyor.

GİRİTLİ KADIN DANIŞMA MERKEZİ

Üçgen Mahallesi’nde bulunan Giritli Parkı içinde yer alan merkez Muratpaşa Belediyesi’nin 3’üncü kadın danışma merkezi olarak Ekim 2017’de, Dünya Kız Çocukları Günü’nde açıldı. Psikolojik destek, eğitimler ve söyleşiler, kurslar, geziler, ev ziyaretleri, psiko-sosyal hizmetler verilen merkezin 201 üyesi bulunuyor.