Beş yıldır buradayım zeki bir insan olduğumu söylerler bazı şeyleri anlıyorum ama vicdanım, mantığım kabul etmiyor. Neden işine emek harcayan insanlara bu kadar haksızlık yapılıyor? Neden takdir etmek, onurlandırmak bu kadar zor geliyor?

Geçen hafta yazmıştım mesela, Alanyaspor’un teknik direktörü Mesut Bakkal... Adam takımı resmen ipten kurtardı! Susiç’in yetersiz kaldığı, Hikmet Karaman’ın 6 maçtaki 5 mağlubiyetiyle iyice dibe çöken takımı şaha kaldırdı... Hala daha yok onu niye çıkardı yok bunu niye bilmem nereye koydu diye saçma sapan, sırf eleştirmek için eleştiride bulunan insanlar var... Neymiş yıllardır Alanyasporlularmış da, köşe yazıyorlarmış da falan filan... Köşe yazmayı da bu kadar büyütmeyin yani gözünüzde... Bir gazeteye gönder yazdığını, bir konuda uzmansan ve ya tanıdığın varsa tamam işte yazarsın... Önemli olan yazdığının ne olduğu, yazarken insanlara gerçekten anlamlı şeyler mi yazıyorsunuz yoksa algı mı yaratmaya çalışıyorsunuz!

Kaldı ki sadece Mesut Hoca’nın hakkını yemeye çalışıyorlar ve bu emek veren, çalışan her insana yapılıyor maalesef!

Bu söylediklerim her alan için geçerli, sen işini severek yap, sen istediğin kadar özenli, düzenli çalış hakkını yemeğe çalışan çok olduktan sonra boş… İşine değer ver, arkadaşlarına değer ver, sen kimseyi kırmamak, güzel şeyler yapmak için çabala sonuç, kırgınlık… 29 yıllık hayatımda en iyi anladığım şey, bugüne kadar kime ne değer verirsen ver gün gelir sana kalp kırıklığı olarak geri döner...

TURİZM SEZONU DA AÇILDI

Neyse insanlar sadece seni anlamak istedikleri kadar anlar, dinlemek istedikleri kadar dinler değer verir… Turizm sezonu da yavaş yavaş açılmaya başladı Alanya’da. Oteller dolmaya başladı, sokaklar, sahiller kıpırdanmaya başladı. Umuyorum ki son iki yıldan çok daha güzel bir yıl olur hepimiz için…

Ama benim burada değinmek istediğim konu, işini hakkıyla yapan esnafın hakkına girenlere. Ülkede zaten işsizlik yeterince çok, insanlar en azından yaz sezonunda çalışıp para kazanayım diye uğraşırken, bazı kurnazlar insanların hakkına giriyor. Yani şöyle ki, bazıları sigortasız, üç kuruşa yabancı eleman çalıştırma peşinde… Bazı esnaflar da gelen müşterilere insan gibi davranmayıp geleni de kaçırma peşinde! Şahit olduğum bazı esnaflar var, adama müşteri geliyor sadece bakıyor hiçbir şey almadan çıktı diye ya azarlıyor, ya kovalıyor. Bilemedin girdi bir şeyler aldı ama istediği fiyatı vermedi ona da sözlü saldırıda bulunuyorlar. Bu tarz insanları gördükçe bize turist gelir mi? Alanya turizm cenneti olur mu? İnsanlar buradan mutlu ayrılır mı? Nerde kaldı Türklerin misafirperverliği, nerde kaldı işini severek yapma? Kardeşim sevmiyorsan bu işi, tahammülün yoksa yapma!

Umuyorum ki bu sene böyle şeylerle karşılaşmayız, Alanya Belediyesi’nin de bu hanutçuluk, çığırtkanlığa izin vermeyeceği haberini okuduğumda ‘inşallah artık son bulur’ dedim… Çünkü turistler böyle şeylerle karşılaşınca otelden bile çıkmak istemiyor korkusundan! Bir çoğu böyle şikayetlerle bizlere gelip derdini anlatıyor.