Antalya’nın Kumluca İlçesi Mavikent Mahallesi Karaöz Mevkiinde dün çıkan ve rüzgarında etkisiyle yayılan orman yangını yürekleri dağladı. Ekiplerin havadan karadan müdahalesi ile ancak kontrol altına alınabilen afette, ormanlık alan, seralar ve evler hasar gördü. Orman yangınında seracılıkla uğraşan Feyzullah Kelleci ve Hasan Yalman’ın da evleri yandı. 

BAŞKAN TÜREL TALİMAT VERDİ

Yangının ilk dakikalarından itibaren itfaiye ve diğer birimleri ile yangın bölgesinde olan

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kelleci ve Yalman ailesine vakit kaybetmeden yardım elini uzattı. Dün Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile birlikte yangın bölgesine giden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in talimatı ile yangınzedelere konteyner ev gönderildi.

TAM DONANIMLI EVLER MONTE EDİLDİ

İçinde çek yat, battaniye, halı ve diğer eşyaların bulunduğu konteyner evler Feyzullah Kelleci ve Hasan Yalman’a teslim edildi. Konteynerler Büyükşehir ekipleri tarafından kısa sürede monte edilerek, vatandaşların kullanımına sunuldu.

YENİ YUVALARI İLE TESELLİ BULDULAR

Evlerini kaybetmenin büyük üzüntüsü yaşayan Kelleci ve Yalman aileleri, hızır gibi yetişen Büyükşehir Belediyesi’nin hediye ettiği konteyner evlerle teselli buldu. İki aileye Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından gıda yardımında da bulunuldu. Feyzullah Kelleci ve Hasan Yalman, kendilerini açıkta bırakmayan ve kısa sürede kendilerine yeni bir yuvaya kavuşturan Başkan Türel ve ekibine teşekkür etti.