Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi (AÜ) işbirliğiyle düzenlenen, kurumlararası birliktelik ve bilgi paylaşımını amaçlayan 'Büyükşehir Kampüste' şehir söyleşileri başladı. Etkinliğin ilk gününde AÜ Turizm Fakültesi'nde 'Turizm ve Antalya' ve İletişim Fakültesi'nde ise 'Kültür ve Sanat Şehri Antalya' başlıklı söyleşiler düzenlendi.

İletişim Fakültesi'nde düzenlenen söyleşiye, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Abdurrahman Çelik, eski TRT Genel Müdürü Şenol Göka ve AÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ayhan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Ahmet Ayhan, Antalya'nın marka değeri olan bir şehir olduğunu, Büyükşehir Belediyesi ile düzenlenen bu etkinliğin İletişim Fakültesi'ne ve öğrencilerine önemli katkı sunacağını belirtti.

'Kültür ve Tanıtım' üzerine sunum yapan Şenol Göka, "Güzel bir şey yaparsanız ancak bunu tek başınıza yaparsanız bu 'kültür' değildir. Yaygınlaştırırsanız ve sembolize hale getirirseniz o zaman 'kültür' olur" dedi.

Kültürün her şeyden önce insanla ilgili olması gerektiğini belirten Göka, "Kültürün hem fiziksel hem de düşünsel olarak insanın ürettiği bir şey olması gerekir. İnsan ilişkilerinden doğması gerekir. Belli bir toplumun ayırıcı özelliği haline gelebilmesi için o toplumda veya belli bir coğrafyada öncelikle düşünürlük tasarlanmış ve yapılmış olması, daha sonra da yaygınlık kazandırılmış ve kabul edilmiş olması gerekir" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Abdurrahman Çelik ise Büyükşehir Belediyesi'nin projeleri hakkında bilgi verdi. 'Boğaçay Film Stüdyoları ve Tema Parkı' projesi hakkında konuşan Abdurrahman Çelik, "Özellikle AÜ İletişim Fakültesi öğrencilerinin bu projeye ilgili olacağını düşünüyorum. Belediye Başkanımız Menderes Türel'in hayali, Antalya'yı bir sinema platosu haline getirip bir sinema şehri yapmaktı. Bunu yapmak tabii ki çok kolay değil ama bu büyük projenin çalışmalarını tamamladık ve önümüzdeki dönemin başında bu projenin ihale süreçlerini başlatacağız. Antalya'nın kültür ve ekonomisine, sinema endüstrisine çok büyük katkısı olacak bir proje bu" dedi.

'ASLIHAN'I UNUTMADIK, ÜST GEÇİT OCAK AYI SONUNDA BİTİRİLECEK'

Öğrencilerin, üniversitenin kuzey kapısından yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren arkadaşları Aslıhan Kocapınar'ı hatırlatılması üzerine de konuşan Abdurrahman Çelik, "Bu tabii ki çok üzücü bir olay, üzgünüz, üzülmemek elde değil. Süreç, sadece Büyükşehir Belediyesi'ni ilgilendiren bir süreç de değil. Çok ciddi bir şekilde olayı takip ediyoruz. Geçici bir üst geçit kurma yönünde şu an çalışmalar başladı. Ocak ayı içerisinde bu çalışma bitecek. Umarım bir daha üzücü bir olay yaşamayız" dedi.