Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin Geleneksel Basın-Yayın ve Gazetecilik Başarı Ödülleri Yarışması ile Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni’ne katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ödül alan meslektaşlarını tebrik etti. AGC üyesi olmaktan her zaman iftihar duyduğunu belirten Başkan Türel, “ Her zaman söylediğim bir şey var. Gazetecilik bugün yürütmekte olduğum Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığımda bana büyük bir katkı sağlamıştır. Bizler hep sonuç odaklı yaşamışızdır, yaşam alışkanlıklarımız böyle gelişmiştir. Bu sonuç odaklılık işte bugünkü işimizde daha iyi netice almamız açısından da büyük avantaj sağlıyor. Böyle bir mesleğe sahip olmaktan büyük onur duyduğumu bir kez daha ifade ediyorum” dedi.

SABAH ERKENDEN GAZETE OKURUM

Yerel basının son derece önemli bir görevi yerine getirdiğine işaret eden Başkan Türel, “Yerel basın aynı zamanda halkı temsil ediyor ve toplum olarak belli bir gelişme seviyesinin yakalanabilmesi, çok sesliliğin korunması, demokrasinin kökleşip yerleşmesi açısından da büyük önem taşıyor. Sizler bizlere şehrin nabzını dinleyip yol gösteriyorsunuz. Son yıllarda teknoloji büyük bir hızla gelişirken, artık yazılı basınla birlikte internet medyacılığı da sosyal medya ile birlikte yeni bir medya disiplini hayatımızın bir parçası haline gelmişse de ben Belediye Başkanı olarak Antalya’nın hizmetlerinde birçok konuyu gazeteci arkadaşlarımdan öğrenerek çözmek gibi bir durumda kalıyorum. Artık tek bir tuşla dünyada ne olup bitiyor görebiliyoruz. Ama habere ulaşma şeklimiz ne olursa olsun, haberden ve bilgiden vazgeçmediğimiz bir gerçek. Ben mutlaka sabah erkenden gazete okumadan hayata başlayamam. Bu benim bir hayat alışkanlığım. Su bile içemem dersem yeridir. Kim ne yazmış, hangi gazetede ne var, ne olmuş sabah erkenden okur ve ilgili arkadaşlarımı sabahın erken saatlerinde arayarak uyarılacak bir husus varsa uyarırım” diye konuştu.

TÜREL ÖDÜL VERDİ

Yeni bir yıla girmeye hazırlandığımızı belirten Başkan Türel, “Birbirinden önemli jüri üyeleri tarafından beğenilerek ödüle layık görülmek büyük bir onur ancak şundan emin olun ki ödül alamasa bile yapılan her haber, her çalışma ayrı bir emek ve ayrı bir değer. Günde 5-10 dakika içerisinde okuyup tükettiğimiz gazetelerin 24 saat boyunca nasıl büyük emekle hazırlandığını tahmin etmek güç olabilir. Zorluklara rağmen çalışan, üreten tüm gazeteci arkadaşlarımın ödülü hak ettiğini özellikle belirtmek istiyorum. Dolayısıyla ben ödül alan arkadaşlarımla birlikte meslek aşkıyla işini yapan tüm gazeteci dostlarımı, kutluyorum” dedi. Başkan Türel, konuşmasının ardından ödül alan gazetecilere ödüllerini takdim etti. Başkan Türel, ödül alan fotoğrafların ve haberlerin yer aldığı sergiyi de gezdi.