Muratpaşa İlçesi Güzeloba Mahallesi'nde eğitim veren Hedef Okulları Öğrencileri, değerler eğitimi kapsamında sorumluluk projesi ile anlamlı bir davranış sergiledi. Öğrenciler ve öğretmenlerin seferber olduğu, ailelerin de katkıda bulunduğu 'Bir kapakla engelleri aş' kampanyası kapsamında yaklaşık 10 bin mavi kapak toplandı.

Toplanan mavi kapaklar çuvallara konularak projenin sorumlu öğretmeni Gamze Akarsu ile minik eller tarafından Eskişehir'de Dede Torun'a teslim edildi. Kampanya çerçevesinde mavi kapakları teslim ederek, tekerlekli sandalye alma hakkı kazanan öğrenciler Antalya'ya dönerek, soluğu engelli vatandaş A.İ'nin yanında aldı. Tekerlekli sandalyeyi teslim eden öğrencilerin yaptığı bu davranış takdirle karşılandı.

Okul müdürlerinden Hasan İşler, “Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimizle birlikte sosyal projelerin eğitime büyük katkı sağladığına inanıyoruz. Böyle bir kampanyaya katılarak öğrencilerimizin örnek bir davranış sergilemesine vesile olmak bizi çok mutlu etti. Aileleri de çocukları ile gurur duydu. Antalya'dan Eskişehir'e giderek topladıkları kapakları kampanya merkezine teslim ettiler. Tekerlekli sandalye alarak engelleri aştılar" dedi.