Türkiye’ye örnek gösterilen, bol ödüllü  Kepez Santral Kentsel Dönüşüm Projesi’nde adım adım sona geliniyor. 23 kule vinç ile yaklaşık 2 bin personelin geceli gündüzlü arı gibi çalıştığı proje alanında, bloklar ve daireler şekilleniyor. Projenin ilk etabında 5047’si hak sahibine ait 6417 konut inşa ediliyor. Hak sahipleri konutlarında dış cephe kaplaması ve iç sıva ile ince işçiliğe geçildi.

KALİTE FARKI YOK

1 milyon 300 bin karelik dev proje alanında çalışmalar etap etap gerçekleştirilecek. Toplam 8 milyar liralık dev proje 8 yılda bitirilecek. Hızla devam eden birinci etapta 5047’si hak sahibine ait 6417 konut tamamlanacak. Proje içerisinde yüklenici firmaya ait bloklar ile hak sahipleri blokları birleştirerek, daireler eş değer bir şekilde dağıtıldı. Böylece yüklenici firma konutları ile hak sahibi konutları arasında herhangi bir kalite erozyonu da yaşanmayacak.

TAPULAR ŞUBAT AYINDA

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Şubat ayında 5047 daire tapusunun vatandaşlara verileceğini müjdelemişti. Tapularını alan hak sahipleri 2019 yılı içerisinde dairelerine taşınacak. Yeni nesil kentleşmenin en güzel örneği olan Kepez -Santral, raylı sistemi, eğitim alanları, sağlık tesisleri, yeşil alanları, kültürel ve sosyal alanlarıyla, Antalya’nın en güzel yaşam alanı olacak.

ÇEVRECİ PROJE

Kepez Santral Kentsel Dönüşüm Projesi, 260 bin metrekarelik yeşil alanıyla dikkat çekiyor. Proje, tam ortasından geçen 160 dönümlük dev parkı, büyük meydanı, müzeleri, kültür merkezi ve akıllı kent uygulamaları ile Antalya’ya değer katacak.

BOL ÖDÜLLÜ PROJE

Kepez Santral Dönüşüm Projesi 5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde “En İyi Dönüşüm Projesi” seçildi. Çağdaş mimarisi sosyal ve çevreci unsurlarıyla ön plana çıkan proje dünyanın en eski ve en saygın tasarım yarışmalarından olan Green GOOD DESIGN kapsamında ödül kazandı.