Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye ve Adana Kent Konseyi Başkanı Ömer Sazak’a plaket ve hediyelerini taktim ettiler. Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanlık devir teslim töreni gerçekleşti. Başkanlık Eskişehir Kent Konseyinden Adana Kent Konseyine geçti. 9. Dönem Başkanı Nuray Akçasoy yeni dönemde görev alacaklara teşekkür etti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün açılış konuşmasını yaptıktan sonra “Kent Estetiği Bağlamında Mekan, Kültür, Sanat” paneline geçildi. Panele katılımcı olarak Prof. Dr. Mehmet Narlı, Çekül Vakfı Başkanı Metin Sözen, Gazeteci Nebil Özgentürk katıldılar.

Panel sonrası Ortak Değerlendirme Toplantısına geçildi. Kent Konseylerinin güçlendirilmesi ve çalışma yapılarının desteklenmesini konuşan Başkan ve Genel Sekreterler güçlü yerel yönetimlerin güçlü kent konseyleri ile olacağına görüş birliğine vardı. Alanya Kent Konseyinin başarılı çalışmalarından bahseden Başkan Nurhan Özcan Alanya’daki deneyimlerinden bahsederek diğer Kent Konseyleri ile iş birliğinin geliştirileceğini belirtti.