Kemer'e bağlı Kuzdere Mahallesi'nde kurulan Kemer Belediyesi Taş Fabrikası'nda günde ortalama 1500 parke taşı, kaldırım taşı ve bordür taşı üretiliyor. Fabrikada üretilen bu taşlarla Kemer'in tüm mahallelerindeki malzeme ihtiyacı karşılanıyor. 2012 yılında faaliyete başlayan fabrika ek ünitelerle büyütülerek bugünkü halini aldı.

YARI FİYATINA MAL OLUYOR

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, "Kemer Belediyesi Taş Fabrikası uzun vadeli yatırımlarımızdan birisidir. Ürettiğimiz taşları piyasa fiyatının yaklaşık yarısına mal ederek önemli tasarruf sağlıyoruz. Aynı zamanda ihtiyacımıza göre günlük üretim yaparak zamandan da tasarruf ediyoruz. Böylelikle hemşehrilerimize hem daha düşük maliyetli hem de daha hızlı hizmet götürüyoruz. Fabrikamızda engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun özel kaldırımlar ve yürüyüş yollarına uygun özel kalıp parke taşı üretebiliyoruz" dedi.

BETON ÜRETME İSTASYONU

Taş Fabrikası'nın hemen yanına kurulan Beton Üretme İstasyonu'nun da Kemer için önemli yatırım olduğuna dikkati çeken Başkan Mustafa Gül, "Kendi betonumuzu üretmeliyiz ki daha az maliyetle hizmetin en iyisini verelim. Son teknolojiyi barındıran ve bilgisayardan kumanda alan beton santralimizi kurduk. Bu sayede köprülerde ve menfezlerde kullanılan betonları Antalya merkezden almak zorunda kalmıyoruz. Kendi beton santralimizden gelen malzemeyle imal ediyoruz. Bu tesisimizde de yaklaşık yüzde 50 tasarruf sağlıyoruz" diye konuştu.

KUM ELEME TESİSİ

Arslanbucak Hizmet Alanı'na kurulan Kemer Belediyesi Kum Eleme Tesisi'nde ise belediye hizmetlerinde kullanılan kum üretilerek önemli bir tasarruf sağlanıyor. Taş ve beton fabrikalarından sonra kum üretim tesisini de açmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, "Kendi işini kendisi yapan, az maliyetle çok iş yapan belediye olma çabamız tüm hızıyla devam ediyor. Belediyemize saatte 90 ton kumu 3 farklı boyda ayırabilen elek sistemi kazandırdık" dedi.