Demre Kaymakamlığı ve Demre Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Güçlü Yarınlar İçin 2023 Eğitim Vizyonu' toplantısı Demre Belediyesi Kültür Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Kaymakam Murat Uz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, Milli Eğitim Şube Müdürü Selma Benli, ilkokul, ortaokul ve liselerin okul müdürleri ve yardımcıları katıldı.

Kaymakam Murat Uz, "Eğitim bir ülkenin geleceği, yarınıdır. Eğitimde başarı sağlayamayan uluslar, bir adım bile ileriye gidemez. Eğitimdeki başarı herkesin görevini gereği gibi yapmasıyla sağlanabilir. İlçe kaymakamı olarak ben dahil, eğitim konusunda herkes sorumluluğunu bilecek. Görevini gereği gibi yapmayan hakkında gereğini yapın. Bu konuda kaymakam olarak yanınızdayım. Eğitim konusu çok önemli ve siyaset üstüdür" dedi.

Çocuğun başarısı için okul, öğrenci, öğretmen ve veli işbirliği, iletişiminin çok önemli olduğunu aktaran Kaymakam Murat Uz, "Velilerle sıcak iletişim kurun. Onların çocukları hakkındaki düşüncelerini dinleyin. Bazen bizim göremediğimiz bir sorunu veli görebilir. Eğitimde hatır gönül olmaz. İşinizi düzgün yapın. Tekrar ediyorum. Haklı olduğunuz, doğru yaptığınız her işte sizinle birlikteyim. Taşıma araçlarını ve sürücülerini iyi izleyin. Sürücülerin kıyafetleri ve davranışları çocuklara örnek olmalı. Öğrencilerinizle sıcak iletişim kurun. Arkadaş gibi olun. Öğrencilerimize özenli ve dikkatli davranın. Ama özel eğitim sınıflarındaki çocuklarımıza biraz daha özenli ve dikkatli davranın. Ortaya konulan bu vizyon belgesinin uygulanabilmesi, başarıya ulaşması sizlerle olacaktır, öğrencilerimizin başarısıyla olacaktır. Bunu sağlayacak olan da öğretmenlerimizdir" diye konuştu.

Toplantıda Güçlü Yarınlar İçin 2023 Eğitim Vizyonu'nun maddeleri anlatıldı ve idarecilerin görüşleri dinlendi.