Demre merkezindeki güvenlik toplantısına İlçe Emniyet Müdürü Kürşat Duman, Karakol Amiri Ali Çiftçi, Demre ilçe merkezinde bulunan Gökyazı, Alakent, Karabucak, Yaylakaya, Kayaaltı, Büyük Kum ve Küçük Kum mahallelerinin muhtarları, bazı din görevlileri ve ihtiyar meclisi üyeleri katıldı.

Emniyet Müdürü Kürşat Duman, "Demre güvenlik açısından sorusuz bir ilçe diyebiliriz. Hiç olay yok değil. Ancak birçok yere bakınca son derece sakin, huzurlu ve güvenli bir ilçe. Bu huzur ve güvende mahalle muhtarlarımız ve Demreli vatandaşlarımızın katkısı çok büyük. Daha huzurlu ve güvenli bir ilçe olmak için muhtarlarımızdan sorunları dinlemek istiyoruz. Mahallenizdeki sorunları burada söyleyin. Birlikte çözüm üretelim" dedi.

Daha sonra söz alan muhtarlar şehir merkezindeki bazı mahallelerde seralara yaban domuzu sürüleri girerek ürüne zarar verdiğini iletti. Yaban domuzu avlamanın yasak olduğunu vurgulayan muhtarlar, buna çözüm bulunması gerektiğini aktardı. Suriyelilerin eski, ruhsatsız, plakasız motosikletlere binip, trafikte sorun yarattığını kaydeden muhtarlar, 'bir evde 4 kişi kalıyoruz' diyen Suriyeli ailelerin 20-25 kişi bir evde kaldığından yakındı. Bazı Suriyelilerin insan kaçaklığına yardımcı olduğunu savunan muhtarlar bu sıkıntılarına çözüm isterken, özellikle motosikletlere karşı sıkı denetim yapılması gerektiğini vurguladı. Muhtarlar okul önlerinde alınan önlemler için de Emniyet Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

Emniyet Müdürü Kürşat Duman, "İlçemizde de zaman zaman karşılaşılan yurt dışına mülteci kaçırma olaylarında mülteciler mağdur sıfatında yargılanıyor. Asıl suçlular insan kaçakçıları. Suriyeliler konusunda her mahallede muhtarlarla beraber denetim yapacağız. Büyük Kum Mahallesi'nden başlayacağız. Ayrıca insan kaçaklığıyla ilgili Antalya Emniyet Müdürlüğü yaptığı operasyonda ilçemizden 1'i Türk, 3'ü Suriyeli 4 kişi götürüldü. Domuz sürüleri sorununu üst makamlarla görüşeceğim. Ehliyetsiz, ruhsatsız motosikletlere izin yok. Çünkü ilçemizde en çok kaza, motosikletlerin karıştığı kazalar oluyor. Bu kişiler elektrikli bisiklet alsın, kullansın" dedi.