Bu yıl da 16 Ekim Dünya Gıda Günü; Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım örgütü (FAO) Sürdürülebilir Kalkınma hedeflerinden ikincisi olan “Açlığa Son” başlığı altında kutlanıyor.

Bu anlamda Konyaaltı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ilçe Müdürü Canan OTRUŞ ve teknik personellerce, Konyaaltı İstek Yeditepe Koleji Kampüsü’ndeki konferans salonunda Okul Müdürü Musa Kalaycı, Müdür yardımcıları, Öğretmenler ve Öğrencilerden oluşan 300 kişiye “Açlığa Son Vermek İstiyoruz” adlı sunum yapılarak Dünya Gıda Gününün anlam ve önemi vurgulanmıştır.

Dünyada 130 den fazla ülkede etkinliklerle en çok kutlanan günlerden biri olan bugün tüm insanlar üzerinde farkındalık yaratıp eyleme geçilmesini teşvik ediyor. Yakın gelecekte birlikte çalışarak açlığı bitirebiliriz. Dünya Gıda Gününde; Dünyadaki açlık problemlerinin belirlenmesi ve çözüm yollarının gösterilmesi, Ülkeler arasındaki gıda üretimi birlikteliğinin sağlanması, gıdaların üretimi, tüketimi ve satış noktalarındaki hijyen ve sanitasyon etkinliğinin sağlanması, yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmenin öneminin belirtilmesini amaçlamaktadır.