Antalya'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, 28 Ekim günü saat 13.00'te Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayacak. Çelenk sunma törenine okulların bayrak ve flama grupları ile öğrenciler katılacak. Aynı günün akşamında, geleneksel fener alayı yürüyüşü gerçekleştirilecek.

28 Ekim Pazar günü saat 18.00'de Konyaaltı Beachpark varyantından başlayıp Konyaaltı Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi'ni takiben Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren büyük yürüyüş, bu yıl da Muratpaşa Belediyesi'nin organizasyonuyla tekrarlanacak. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda Ayna grubu ve Cem Adrian konseri düzenlenecek.

RESMİ GEÇİT

29 Ekim 2018 Pazartesi günü saat 09.45'te Antalya Valisi Münir Karaloğlu tebrikleri kabul edecek. Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri saat 10.00'da Cumhuriyet Caddesi'nde askeri birlikler, öğrenciler, resmi ve özel kuruluşların yerlerini almasıyla başlayacaktır. Vali Münir Karaloğlu, 3. Piyade Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuncay Polat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, resmi geçide katılanların ve halkın bayramını kutlayacak.

CUMHURİYET KONSERİ

Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB), Cumhuriyetin ilanının 95'inci yıldönümü dolayısıyla 29 Ekim Pazartesi günü 'Cumhuriyet Konseri' verecek. Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde saat 20.00'de verilecek konserde, besteci Muammer Sun'un 'Kurtuluş' ve 'Cumhuriyet' film müzikleri seslendirilecek. Antalya DOB korosunun Mahir Seyrek tarafından hazırlandığı konserde soprano Işılay Meriç Karataş solist olarak sahne alacak. Orkestrayı şef Ömer Yöndem'in yöneteceği konsere girişler ücretsiz olacak.

YALIN KONSERİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde sanatçı Yalın'ı 29 Ekim Pazartesi akşamı Cumhuriyet Meydanı'nda Antalyalılarla buluşturuyor. Yalın, saat 21.00'de muhteşem bir konser verecek. Sanatçı birbirinden güzel şarkıları ile kutlamaları renklendirecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, tüm Antalyalıları Cumhuriyeti en coşkulu şekilde kutlamak üzere Cumhuriyet Meydanı'ndaki konsere davet etti.

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında atıcılık, masa tenisi, yelken, kick boks, yüzme, satranç, kros, okçuluk branşlarında turnuvalar düzenleyecek. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Atıcılık müsabakası 27 Ekim Cumartesi günü saat 10.00'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Masa Tenisi turnuvası ise 28 Ekim Pazar günü saat 10.00'da Antalya Spor Salonunda gerçekleştirilecek. Cumhuriyet Bayramı Satranç turnuvası 26-28 Ekimde Agora AVM'de yapılacak.

KEMER'DE FENER ALAYI VE KONSER

Kemer Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda fener alayı ve Edip Akbayram konseri düzenliyor. 29 Ekim Pazartesi günü saat 18.30'da Kemer Cumhuriyet Meydanı'nda toplanacak olan Kemerliler, Belediye Başkanı Mustafa Gül, eşi Neşe Gül, meclis üyeleri ve diğer protokol üyeleriyle birlikte fener alayı ve bayrak yürüyüşü gerçekleştirecek. Fener alayı Kemer Belediyesi önüne kadar devam edecek. Kemer Belediyesi ana hizmet binası önünde saat 21.00'deki konserde ise özgün müziğin güçlü sesi Edip Akbayram sahneye çıkacak.

BAYRAM ÖNLEMLERİ

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü de 28- 29 Ekim'de yapılacak kutlamalar kapsamında bir dizi önlem aldı. Bu kapsamda 28 Ekim Pazar günü saat 13:00'da Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk koyma töreni sırasında ihtiyaç olması durumunda Huzur Kavşağı yönünden Cumhuriyet Meydanı yönüne trafik kapatılacak.

Aynı gün saat 18:00'da yapılacak Fener Alayı Yürüyüşü ile ilgili de Konyaaltı Caddesi Falez Kavşağı, Müze Kavşağı, Barbaros Kavşağı, Meteoroloji Kavşağı, Huzur Kavşağı, Cumhuriyet Caddesi, Milli Egemenlik Caddesi Hasan Subaşı Caddesi Kavşağından, Hasan Subaşı Caddesi yönüne saat 14:00'dan itibaren çift yönlü olarak trafiğe kapatılacak. Fener Alayı Yürüyüşü bitiminde Falez Kavşağı ile Huzur Kavşağı arası trafiğe yeniden açılacak.

Pazar günü saat 20:00'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki konserler nedeniyle Huzur Kavşağından Cumhuriyet Caddesini takiben, Şehit Binbaşı Cengiz Toytunç Caddesi, Milli Egemenlik Caddesi, Hasan Subaşı Caddesi Kavşağından Cumhuriyet Meydanı yönüne cadde ve yollarda konserler bitene kadar trafik verilmeyecek.

PAZARTESİ BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPATILACAK

29 Ekim pazartesi günü ise saat 09:45'de Cumhuriyet Meydanında yapılacak kutlamalar kapsamında saat 07:30'dan itibaren Konyaaltı Caddesi Falez Kavşağı, Müze Kavşağı, Barbaros Kavşağı, Meteoroloji Kavşağı, Huzur Kavşağı, Cumhuriyet Caddesi, Milli Egemenlik Caddesi Hasan Subaşı Caddesi Kavşağından, Hasan Subaşı Caddesi yönüne kutlamalar bitene kadar trafik verilmeyecek.

Aynı gün saat 20:00'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Yalın konseri nedeniyle Huzur Kavşağından Cumhuriyet Caddesini takiben, Şehit Binbaşı Cengiz Toytunç Caddesi, Milli Egemenlik Caddesi, Hasan Subaşı Caddesi Kavşağından Cumhuriyet Meydanı yönüne trafik akışı verilmeyecek.