Daha önce 10 tekere kadar olan araçlardan alınan 47 liranın 60 lira 25 kuruşa çıkartıldığını dile getiren hafriyatçılar inşaat alanından çıkan molozun kazımı ve bırakımı sırasında bu ücreti iki kez ödediklerini dile getirdiler. CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Muhittin Böcek ile görüştüklerini ve bu ücretin kaldırılacağı yönünde söz aldıklarını kaydettiler.

BİZDEN DEĞİL MÜTEAHHİTTEN ALSINLAR

Hafriyatçılar adına konuşan Salih Demirel, Erdal Toprak, Fatih Demirel ve Hüseyin Yalçın, Antalyapor’u gönülden desteklediklerini ancak hafriyat ücretlerinin kendilerinden değil müteahhitten alınması gerektiğini belirttiler. Araçlarında ciplerin kalmasını isteyen hafriyatçılar kaçak döküm yapanlara karşı gereken cezaların uygulanması gerektiğinin altını çizdiler.

ANTALYASPOR’U GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUZ

Kendilerinden alınan ücretlerin Antalyaspor’a gittiğini hatırlatan hafriyatçılar “Bizler bu şehirde yaşayanlar olarak elbette ki Antalyasporumuzu destekliyoruz. Ancak bu ücretin bizden alınması yanlış.Belediye ilk etapta ruhsat verirken müteahhitten ücretini alsın.Bizler niye burada mağdur oluyoruz anlamış edğiliz” ifadelerini kullandılar.

CİPLER KALSIN, HARİCİ DÖKÜME CEZA UYGULANSIN

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e seslenen hafriyatçılar ciplerin kalmasını ama hafriyat ücretinin kendilerinden değil müteahhitlerden alınmasını talep ettiler.

Pekçok aracın aylardın kontak dahi çevirmediğine değinen hafriyatçılar “Biz iş alıyoruz molozu çıkartıyoruz, çıkartırken ücret ödüyoruz. Sonra molozu dökerken de ücret ödüyoruz.Peki müteahhit battığında biz paramızı alamadığımızda ne olacak?Moloz ücretleri bizden çıkmış oluyor.Biz para kazanamadığımız gibi bir de üzerine cebimizden para çıkıyor. Bu zararımızı kim karşılayacak?” diye sordular.

TÜREL’İN ÇÖZECEĞİNE İNANIYORUZ

Türkiye’nin bazı illerinde hafriyat ücretinin müteahhitten alındığı yönünde örneklerin mevcut olduğuna vurgu yapan hafriyatçılar, “Biz kazı yapıyoruz ücret ödüyoruz. Çıkan molozu depomuza koyuyoruz ücret ödüyoruz.Sonra başka bir inşaat alanine molozu dökerken yine ücret ödüyoruz.Bizler ne kazanıyoruz ki üç defa ücret ödemek zorunda kalıyoruz?Bizim isteğimiz belli.Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’den yardım bekliyoruz.İnanıyoruz ki Menderes başkan sesimizi duyacak ve sessiz kalmayacaktır” dediler.

Hafriyatçılar “Belediyeye ruhsat için gidildiğinde kazılacak alan belli, ortaya çıkacak olan moloz oranı da belli. Buna göre belediye direk olarak müteahhitten bu parayı alabilir.Böylece kimse mağdur olmamış olur. Hem de bir sistem gelmiş olur. Bizler konunun çözüme ulaşacağına inanıyoruz” şeklinde konuştular.