Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından suça karışma riski yüksek ve dezavantajlı çocukları suçtan uzak tutmak adına mesleki eğitim vermeyi amaçlayan 'Çiçekleri soldurmayalım' projesinin yeni eğitim dönemi başladı. Projenin devamı niteliğini taşıyan ve pasta yapımı ve sunumu, ev tipi klima bakımı ve montajı ile saça kalıcı ve geçici şekil verme kurslarını kapsayan eğitim döneminin açılışı, Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Çalışkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, AESOB Başkanı Adlıhan Dere ve davetlilerin katılımıyla Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (AESOB) toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Ulucan, kentte yaşayan bazı çocukların diğerlerine göre bazı sebeplerden dolayı dezavantajlı konumda olduklarını belirterek, amaçlarının bu çocukları hayata bağlamak olduğunu söyledi. Bu türden projelerle toplumun daha sağlıklı bir hale geleceğini de ifade eden Ulucan, suçlu çocuğun olmadığını suça itilen çocukların olduğuna inandıklarını söyledi. Çocukların zararlı alışkanlıklardan korunması için verilen eğitimlerle iş imkanı sağlayarak toplumda bir statü kazanmaları için gayret ettiklerini de ifade eden Ulucan, “Çocukların gözyaşını silmeyen toplumlar onunla birlikte ağlar. Çocuklarımız ve gençlerimiz bu mesleki kurslarla hayata daha iyi şartlarda devam edecek" dedi.

Dezavantajlı çocukları hayata kazandırmak ve suçtan uzak tutmak adına onların yararını ön planda tutarak ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak adına böyle bir çalışma yaptıklarını belirten Antalya Emniyeti Çocuk Şube Müdürü Mehmet Tatar, 410 kursiyerden 305'inin mezun olduğunu, mezun olanlar arasından 207'sinin istihdam edildiğini söyledi. Aşçı yardımcısı, pasta yapımı ve sunumu, ev tipi klima montaj ve bakımı ile kuaför hizmetini kapsayan alanlarda da 80 çocuğun kaydının alındığını belirten Tatar, kurs sonunda başarılı olanların istihdam edileceğini söyledi.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, bu özel çocukların Antalya'da yeşerip büyüyen çiçek olmalarını hedeflediklerini söyledi. Sertifikalandırılan bu çocukların köklerinin sağlam olacağına inandığını da ifade eden Dere, onların her zaman yanlarında olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından davetliler anı fotoğrafı çektirdi.