Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, engelli, yaşlı veya yatalak durumda olan vatandaşların ücretsiz muayeneleri ve rutin sağlık kontrollerini gerçekleştiriyor. Evleri temizlenen, bulaşıkları yıkanan, öz bakımı gerçekleştirilen ve ev ihtiyaçları karşılanan hastalara aynı zamanda tıbbi malzeme desteği de sağlanıyor. Hastanede müdahale gerektiren bir durum söz konusu olduğunda ise hasta, hastaneye götürülüyor. Evde Bakım Hizmeti, 2014 yılından bu yana 7 bin 727 vatandaşa ulaştı. 5 bin doktor muayenesi, 2 bin 500 diş muayenesi, 40 bin hemşire ziyareti, 13 bin ambulans hizmeti, 13 bin 658 bakım elemanı hizmeti, 1500 de fizyoterapi hizmeti verildi.

DÖRT DÖRTLÜK HİZMET ALIYORUZ

2016 yılında yaşadığı bir iş kazasında sol ayağını kaybeden Musa Eksilme, 3 yıldır Büyükşehir Belediyesi'nin Evde Bakım Hizmetinden faydalandığını belirterek, “Yaşadığım talihsiz kaza sonucu bugüne kadar 5 ameliyat geçirdim. 2016 yılından itibaren Evde Bakım Hizmeti alıyorum. Dört dörtlük hizmet alıyoruz. Tedavimi kontrol edip pansuman yapıyorlar, ilaçlarımı kontrol ediyorlar, ambulans ile hastaneye götürüp getiriyorlar. Belediyemizin Sosyal Hizmetlerinden gelip evimize eşya yardımında da bulundular. Menderes Türel Başkanımıza ve Evde Sağlık hizmeti çalışanlarına çok teşekkür ederim" dedi.

'AKRABALARIM BU KADAR İLGİLENMEZ'

72 yaşındaki Abdullah Yiğiter de "Eşim vefat ettiğinden beri yalnız yaşıyorum, şeker hastalığımdan dolayı da felç geçirdim. Sağ olsunlar Büyükşehir Belediyesi evde bakım servisi yapıyor. Doktorumuz geliyor sağlık kontrollerimi yapıyor, görevli bir kızımız gelip evimin temizliğini yapıyor alışverişimi yapıyor. Öz temizlik, bakımımı yapıyorlar. Kendi akrabalar benimle bu kadar ilgilenmez" diye konuştu.

Altı yıldır yatağa bağımlı olarak yaşayan engelli birey Feride Mehmetoğlu'nun annesi Safiye Mehmetoğlu, “Bu ziyaretler aslında Feride'nin bayram günleri. Feride doktorlar ve hemşireler gelince çok seviniyor. Onların yakın ilgisi onu çok mutlu ediyor. İyi ki varlar. Bez dahil ne lazımsa hemen getiriyorlar. Hep yardımcı oluyorlar. Allaha şükürler olsun ki Antalya'da yaşıyoruz da böyle bir imkana sahibiz. Büyükşehir Belediyesi'ne ne kadar teşekkür etsek az" ifadelerini kullandı.