Başkan Uysal, 15- 17 Şubat 2019 tarihlerinde 4'üncüsü toplanacak Yörük Türkmen Çalıştayı öncesi Antalya'da kurulu 30'un üzerinde Yörük ve Türkmen Derneği başkan ve temsilcileriyle yemekte biraraya geldi. Yemekte Akdeniz Üniversitesi Yörük Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi (YÖRKAM) Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Fatih Uslu, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Yörük Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Ak da yer aldı.

HERKES ÇALIŞTAYIN PAYDAŞIDIR

Başkan Uysal, bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilecek Yörük Türkmen Çalıştayı'nın Türkiye'yi daha ileri götürmek ve kadim bir yaşam şekli olan Yörüklüğün güzel, yapıcı, üreten ve değerler silsilesini teşkil eden özelliklerini gelecek kuşaklara aktarmak için yapıldığını söyledi. Çalıştay sayesinde hem Yörük kültürünün, sembollerden daha derine inerek yeniden hatırlandığını hem de bu kültürün, çağın gereklerine uygun olarak güncellenerek gelecek nesillere aktarılması olanağının ortaya çıktığını kaydeden Başkan Uysal, “Bu çalıştay, asla siyasi bir çalışma değildir. Ayrıca Muratpaşa Belediyesi, üniversitelerimiz ve katılımcı tüm derneklerimiz bu çalıştayın eşit paydaşıdır" dedi.

Bununla birlikte çalıştayın, hiçbir şekilde dışlayıcı bir niteliği bulunmadığını belirten Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Göktürklerden 1400 sene sonra 'Türk' adı taşıyan bir devleti Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları kurmuşlardır. Atatürk ve arkadaşları, Türk adı taşıyan devleti kurdukları zaman birlikte hayal kuran, çocuklarını birlikte büyütmek isteyen ve bu ülkenin kaderine bütün benliğiyle ortak olan herkesi eşit vatandaş olarak kabul etmiş ve ortak yaşam iradesini kültürünü ortaya koymuştur. O nedenle Yörük Türkmen Çalıştayı'nın hiçbir dışlayıcı yönü de olmaması gerekiyor. Bu ülkenin kaderine ortak olan, çocuklarını bu ülkeye sadakatle, bu ülkenin kaderinin bir parçası olarak büyütmek isteyen herkesin dahil olduğu bir çalışmadır."

Çalıştayın aynı zamanda Yörük kültürünün sahip olduğu değerlerin Türkiye'nin geleceğine ışık tutacağına olan inancın ürünü olduğunu belirten Başkan Uysal, “Türkiye'nin bugün, dürüstlüğe, yiğitliğe, mertliğe ihtiyacı yok mu? Türkiye'nin geleceğini kurarken bu değerler vazgeçilmezdir" dedi.