Muratpaşa Belediyesi'nin Muratpaşa, Kızıltoprak, Güzeloba, Meltem, Güvenlik ve Kızılarık mahallelerinde yaptığı toplam 12 bin 210 metrekare genişliğindeki 7 parkı hizmete açıldı. Kızılarık Mahallesi'nde 2 bin 500 metrekare genişliğindeki Hakim Rauf Bey Parkı'ndan gerçekleşen törene, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Kepez İlçe Başkanı Servet Yıldız, muhtarlar, meslek odası ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

'İDDİAMIZ VAR'

Törende konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Muratpaşa'da birçok hizmeti açılış töreni yapmaya fırsat bulamadan kullanıma sunduklarını söyledi. Bu durumda olan yatırımların Muratpaşa'da gerçekleştirdikleri çalışmaların en az yüzde 50'sini oluşturduğunu belirten Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Bir işi yapmak iki türlü olur. Birincisi, işi gerçekten kendi bildiğinizce, kendi meşrebinizce, kendi felsefenizce yaparsınız. İkincisi de yaptığınız şeyin böyle yapılması gerektiğini iddia edip bütün herkesin böyle yapmasını tavsiye edersiniz. Biz, bu ülkeye, vatanımıza, milletimize faydalı olabilmek için ikisini de yapmaya gayret ediyoruz. Hem kendi felsefemizi, belediyecilik anlayışımızı tatbik ediyoruz hem de Türkiye'ye duyurup 'Böyle yapılır' iddiasında bulunuyoruz. Bunun sonucudur ki, sosyal hizmetlerimizle ve farklı alanlarındaki çalışmalarımızla her hafta üniversitelerden, vakıflardan, davet alıyoruz. He ay, birkaç heyet, bir kısım projelerimizi inceleyip kendi bölgelerinde uygulamaya çalışıyorlar."

MURATPAŞA SAKİNLERİ SAYESİNDE

Bu hizmetlerin, belediye bütçesini vergileriyle oluşturan Muratpaşa halkı sayesinde mümkün olduğunu belirten Başkan Uysal, "Biz ne yapıyorsak, Muratpaşa halkının yaptıklarıdır. Onların başarısıdır. Muratpaşa halkı, yaptığımız işlerin sahibidir. Vatandaşa patronluk yok. Patron her zaman vatandaştır" dedi.

MEDENİYET ÇEKİRDEĞİ

Başkan Uysal, Muratpaşa'da 5 yıla yaklaşan bir süre içinde 'mış gibi yapan' hizmetlerden uzak durarak aynı şartları taşıyan herkese kategorik hizmet ürettiklerini söyledi. Bunun 'medeniyet çekirdeği' oluşturmak isteyen belediyecilik anlayışıyla doğrudan ilişkili olduğunu kaydeden Ümit Uysal, “Eğer bir felsefeniz, bir dünya görüşünüz varsa esas olan bunun uygulamayla, icra ederek ortaya koymak esastır. Laf ebeliğiyle değil. Değilse birbirimize, kağıt üzerinde uygulaması olmayan, siyasi ayrılıklarla laf eder durursak, bu toplumu ayrıştıran, toplumu bir yere götürmeyen tablo oluşturur" diye konuştu.

Muratpaşa'da medeniyet nüvesi oluşturmak için çalıştıklarının altını çizen Başkan Uysal, “İnsanımızın, vatanımızın, milletimizin, toplumumuzun geleceğini üretimle, barışla, sevgiyle, saygıyla, kent medeniyetiyle, kültüre, sporla, her türlü sevecen birleştirici, ilerletici, muasır medeniyeti aşacak doğrultuda yol yürüyebilmesi için örnek teşkil etmeye çalıştık" diye konuştu.

Muasır medeniyeti aşma idealinin Türkiye'nin sigortası olduğunu kaydeden Ümit Uysal, 'Kime seçersek seçelim çalacak' diyen, hırsızlığı normalleştiren bir toplumun medeniyet kurma, çocuklarını geleceğini aydınlatma şansının olmadığını ifade etti.

Başkan Uysal, Muratpaşa'nın, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı çerçevesinde İnsani Gelişme Vakfı'nın yaptığı araştırma sonucunda Türkiye'nin 'Çok Yüksek İnsani Gelişme Düzeyi'ne sahip ilçelerinden biri olarak belirlendiğini de sözlerine ekledi.

YARGI BAĞIMSIZLIĞI VE HAKİM RAUF BEY

Muratpaşa'da 6 mahallede 12 bin 210 metrekare genişliğindeki 7 parkın toplu açılışının gerçekleştirdiklerini de kaydeden Başkan Uysal, Kızılarık Mahallesi'ndeki parkın Antalya için çok önemli bir yargı mensubunun adını taşıdığını söyledi. Yargı bağımsızlığının ekmek ve su gibi bir ihtiyaç olduğunu anlatan Başkan Uysal, toplumun geleceğini kuran, insanları güvence içinde hissettirecek, 'İyi ki Türkiye Cumhuriyeti'nin onurlu bir vatandaşıyım. Bireyim ve haklarım var' dedirtecek şeyin adalet duygusu olduğunu söyledi. Bu nedenle Hz. Ömer'in 'Adalet mülkün temelidir' dediğini kaydeden Başkan Uysal, Hakim Rauf Bey'in de Antalya'da 1920'li yılların ikinci yarısında başlayan ve 1950'li yıllara kadar uzanan Konyaaltı sahiline ilişkin bir mülkiyet davasında verdiği kararla kent tarihine iz bıraktığını söyledi.

Konyaaltı sahiline ilişkin mülkiyet davaları sürürken Hakim Rauf Bey'in "Konyaaltı sahili seyrangahtır. Konyaaltı sahili bütün halkındır, kimsenin özel mülkiyetinde olamaz" dediğini kaydeden Başkan Uysal, “Allah'ın izniyle, hep beraber bir medeniyet nüvesi, bu nüveden de demokrasisiyle, insan haklarıyla, refahıyla, paylaşımıyla, sevgisiyle, saygısıyla ve her şeyiyle muhteşem bir Türkiye Cumhuriyeti'ne doğru yürüyüşümüz devam edecek. Bu yürüyüşte, ilham kaynağımız Cumhuriyet'tir, Cumhuriyet devrimleridir" diye konuştu.

Başkan Uysal, konuşmasının ardından protokolün diğer üyeleriyle birlikte parklarını toplu açılış kurdelesini kesti.