ATSO Başkanı Davut Çetin, dijitalleşen dünya ile ticaret yapısının değiştiğini kaydetti. İşletmelerin artık internet ortamında olmalarının zorunluluk haline geldiğini kaydeden Başkan Çetin, bu adaptasyonu sağlayamayanların yaşama şanslarının kalmayacağını vurguladı. "Müşteriyi kolundan tutup dükkâna çekme dönemi kapandı" diyen Başkan Çetin, "İşletmelerimiz e-ticaretle tüm Türkiye'ye hatta tüm dünyaya mal satmayı hedeflemelidir" dedi.

Başkan Çetin, ATSO olarak bu vizyona destek vermek adına e-ticareti bilmeyen, bugüne kadar yapmamış ya da bu işi çok daha iyi yapmayı hedefleyen üyelerine yönelik 'e-ticarete ilk adım' programı başlattıklarını vurguladı. Program kapsamında eğitim ve danışmanlık hizmetleri vereceklerine değinen Davut Çetin, "AliBaba, GittiGidiyor, Hepsiburada, ve N11 gibi firmaların yöneticilerini Antalya firmalarıyla buluşturacağımız etkinlikler düzenleyeceğiz. Programı tamamlayan firmalarımız, online satış yapabilecek bilgi ve beceri ile donanmış olacaklar. İnanıyorum ki; önümüzdeki süreçte çok sayıda Antalya firmasının e-ticaret başarılarını konuşuyor olacağız" diye konuştu.

İLK BULUŞMA 20 KASIM'DA

'E-Ticarete İlk Adım Projesi' lansman toplantısının 20 Kasım'da Akra Otel'de düzenleneceğini belirten Davut Çetin, "E-ticaret Çağı Dergisi Yayın Yönetmeni Ümit Öncel'in moderatörlüğünde gerçekleşecek etkinlikte; Global Dönüşüm Kurucusu Başar Ceylan, Hepsiburada Satış Geliştirme Müdürü Ziya Kızıltan, N11 Lojistik ve Bölge Yönetimi Direktörü Ramazan Altınay, Gittigidiyor Satıcı Gelişimi Müdürü Görkem Öztürk'ün yanı sıra e-ticaret yapan Antalya firmalarının temsilcileri de tecrübelerini paylaşacak. E-ticareti hedefleyenler için ufuk açıcı bir etkinlik olacağını düşünüyoruz. Başta üyelerimiz olmak üzere konuya ilgi duyan herkesi bu etkinliğimize davet ediyoruz" diye konuştu.