İstanbul’daki yeni havalimanının henüz inşaatı bitmemesine rağmen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na denk getirilmesine ve Cumhuriyet Bayramı’nı Başkent Ankara yerine İstanbul’da yapılmasının oldukça bilinçli bir tercih olduğunu belirten CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Dünyanın sayılı havalimanları arasında yer alan ve milyonlarca dolar yatırım yapılan Atatürk Havalimanı’nın niçin kapatıldığını kimse tam olarak bilmiyor. Eğer sorun Atatürk Havalimanı’nın yeterli kapasiteye sahip olmaması ise, istenseydi Atatürk Havalimanı büyütülebilir veya İstanbul’a orta büyüklükte üçüncü bir havaalanı yapılarak iddia edilen kapasite sorunu çözülebilirdi” ifadelerini kullandı.

Ortada çok büyük bir rant döngüsü olduğunun altını çizen Kumbul, “Yeni havalimanı, 3. köprü ile birlikte İstanbul’un nispeten el değmemiş, kuzey ormanlarını barındıran, su havzalarının olduğu bölgeyi yapılaşmaya açıyor. Bununla birlikte, Atatürk Havalimanı arazisinin zamanla imara açılarak yandaş müteahhitlere satılması kaçınılmaz görünüyor. Ortada büyük bir rant döngüsü var. Bu rant döngüsünün yanı sıra, Atatürk’ün ismine, ilke ve inkılaplarına duyulan alerjiyi de vurgulamak gerekir. Açılışın 29 Ekim’e denk getirilmesi, resmi kutlamaların İstanbul’a alınması, yeni havalimanının isminin “İstanbul Havalimanı” olması asla tesadüf değildir. Cumhuriyetiyle, cumhuriyetin temel değerleri ile hesaplaşmak isteyen siyasi iktidarın, bilinçli bir politikasıdır” sözlerine yer verdi.

Kumbul, “Şunu bilmeliler ki; ne yaparsa yapsınlar, salonlardan, statlardan, havalimanından ismini silseler bile, Atatürk’ün ismini yüreklerden silemezler. Her 29 Ekim’de, her 19 Mayıs’ta, her 30 Ağustos’ta olduğu gibi, milyonlarca insan, Ata’sına duyduğu saygı ve özlemle meydanları dolduracaktır” şeklinde konuştu.