Türkiye ve Akdeniz bölgesinin en büyük yöresel ürünler fuarlarından birisi olan YÖREX, Antalya Ticaret Borsası’nın öncülüğünde ANFAŞ FUAR Merkezi’nde açıldı. Ülkemizin her bölgesinden katılan oda, borsa, ajans, kooperatif ve firmaların yörelerine ait ürünleri, yöresel kıyafetleri ve kendilerine ait sunum şekilleri ile gelen misafirlere tanıtıldı.ANFAŞ’ta gerçekleştirilen açılış törenine Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Mustafa Rıfat Hisarcıklıoglu, Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“YOĞUN İLGİYLE KARŞILAŞTIK”

Fuarda yerini her zamanki gibi alan Alanya Belediyesi standı, ziyaretçilerin yoğun ilgisini gördü. Alanya Belediyesi’nin verdiği destekle Alanya’ya ait ürünleri tanıtmak isteyen firmalar,fuarda yöreye ait ürünleri görücüye çıkardı. Başkan Yardımcı Ali Yenialp yaptığı açıklamada; “Her yıl olduğu gibi bu yılda YÖREX’teki yerimizi aldık. Standımız ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Yöresel ürünlerin yanısıra Belediyemizin titizlikle ürettiği muz lifinden yapılan ürünler de ziyaretçilerimizin dikkatini çeken en önemli ürünlerimizden oldu. İlgilerinden dolayı bütün ziyaretçilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

ATO BAŞKANINDAN YÖREX’E DAVET

Antalya Ticaret OdasıBaşkanı Ali Çandır, YÖREX’in Türkiye’nin her bölgesinden gelen yöresel ürünlere ev sahipliği yaptığı belirterek; “Antalya olarak yöresel ürünlerin desteklendiği YÖREX’e ev sahipliği yapmaktan büyük gurur duyuyoruz.YÖREX’i destekleyen herkese teşekkür ediyor ve herkesi bu renkli fuarımıza davet ediyorum.’’ dedi.

YÖREX Fuarı’nın 28 Ekim Pazar gününe kadar devam edeceği açıklandı.