Öncelikle yazılarımı takip edip gerek sosyal medyadan gerek özelden destek verip yorumlarıyla varlığını belli eden tüm okurlara teşekkür ederim. Yazılarımın sonucunda beni en etkileyen şey Alanya’mızın bakımlı erkeklere sahip olduğunu görmek oldu. Kendine bakabilen ve saygınlık edinmiş nice ayakta alkışlanacak insanlara şahit oldum.
 Kişisel bakım olsun, estetik müdahale olsun, çoğu insan görüşlerini belirtti. Bu sizler için ne kadar önemli bilmem ama sizinle gurur duyuyorum. Jilet gibi giyinip, mis gibi kokan ya da şık giyinip mis gibi kokan adamlara şapka çıkarın bayanlar. İnanın bizim dünyamızı da onlar güzelleştiriyor. Kendinden bihaber, saç sakal birbirine karışmış sırf işi gereği boynuna dolanmış ayaklı kravatlılardan da uzak durun.

OFFFFFF YAZMASI BİLE FECİ SANCILI BİR OLAY!

Toplu taşıma aracında yan yanasın… Ağız kokusu, üzerine sinmiş baskın cilt kokusu ve omuzlarına çökmüş rutubet havası… öggg!
 Bir de şöyle düşün.
 Tertemiz giyinmiş, parfümü kendine has, sakalları ve yüzü pas parlak bakımlı, dişler de yeni fırçalanmış belli… Elleri kupkuru da değil üstelik soğuktan çatlamasın diye kremlenmiş. Düşünsenize!
Siz olsanız, nerde olursanız olun hangi bireye daha saygılı olurdunuz?
Ya da şu açıdan bakalım.
Üstündeki eski püskü belli. Yenisini alacak durumu da yok ama mis gibi sabun kokuyor. Elinden geldiğince saçlarını taramış… Peki, bu insana saygı duyulmaz mı?
Hem de öyle bir duyulur ki. Demem o ki bakımlı olmak lüks kremler sürünüp, marka giyinmek değil, kişisel bakımını düzenli olarak uygulamak.
PİS GEZMENİN BAHANESİ YOK!

Ne yani bu aşamaya gelebilmek çok mu zor?
ya da
tırnak yiyen erkek görüntüsü, bu eller ne kadar sevilesi?

Peki ya bu eller?

Bence şimdi anlaştık :)

Lafım sadece erkeklere değil tabi. Bir o kadar özensiz bayanlar da var… Heyyy bayanlar, yakında erkekler sizlerden daha bakımlı olacak benden söylemesi…
O zaman biraz da bakımsız bayanlara değdirelim kalemin sivri yanını.

Kadında en nefret ettiğim görünüm, Allah aşkına ya hiç sürme ya da çıkar hepsini!
Uzun lafın kısası bir erkek ya da bayan sadece sözünde, nişanında ya da ilk iş başvurusunda veya sadece özel günlerinde değil, hep özenli olmalı. Rutine binmiş bu bakım süreci ne fazla para ne de fazla vakit harcayacak bir süreçtir.
 

GELELİM SİZDEN GELEN SORULARA?
1- Eşinde estetik var mı?
 - Alın bölgesinde botox var.
Fikrim, çok doğal duruyor. Çizgileri daha da çok derinleşmeden, kontrolü ele aldı. Ve bu da gelecekteki ifadesine yatırım. Onu tüm kalbimle destekliyorum.

2-Eşin kaşlarını aldırıyor mu?
- Evet alıyorum. Çok doğal ve yüz hatlarına uygun bir şekilde kaş çevresini temizliyorum. Hem kirli ifadeden hem de gereksiz ölü deri birikiminden kurtuluyor.
Fikrim, ömrümün sonuna kadar onun bakımı, benden sorulur :)

3-Sizde kalıcı makyaj var mı?
- Kaşlarıma gerek duymuyorum ama dudaklarıma, kendim renklendirme yapacağım. Önümüzdeki hafta resimleri öncesi/sonrası olarak gösteririm size.
Fikrim, kesinlikle her kadın dudaklarını kalıcı makyaj ile renklendirmeli. :)

4- Sizde estetik var mı?
- Senede 1 defa dudak dolgusu yaptırıyorum.
Fikrim, isteyen her bayan yaptırmalı. Ördek gibi olmamak şartıyla. :)

5- En sevmediğiniz bay-bayan görüntüsü nedir?
- Kesinlikle bakımsız bay-bayanlar.
Fikrim, özensiz olmak çok para-vakit harcamayan bir süreç olduğu için kendine bakmayan insanları, çevre kirliliği olarak görüyorum.

6- Kendinize hiç bakamadığınız dönem oldu mu?
- 2 çocuk annesiyim. Kendime bakamadığım dönem loğusalık dönemimin ilk 5 günü! Kendimce…
Saçımı fönletip, şıkır şıkır giyinmediğim ilk 5 gün. Saçlarım, hafif makyajım her daim olmuştur.
Fikrim, eyeliner olsun göze çekilmeli. Saçlarımız fönsüz bile olsa tertemiz olmalı. Bebeğimizin gözünde o anda bir meleğiz ama eşlerimizi de umutsuz ev kadını gibi karşılamamak lazım değil mi? :)

7- Köşe yazmayı seviyor musun?
- Çok hem de çok seviyorum. Kendimi hiç kasmadan, günlük tutar gibi yazıyorum. Taraf tutmadan ve bir kişiye odaklanmadan.
Fikrim, bu kadar, dertleşir gibi yazıp sizinle paylaşmak aslında size bağlı. Her görüşe saygı gösterip, eleştiriye açık bir kitle olmasa, klişeleşmiş birkaç cümleden ibaret olurdum…  Ayy düşünemiyorum kendimi öyle cümlelerin içinde.

8- Yaptığın işte, ‘Bunu ben mi yapmışım’ dediğin oldu mu?
- Evet oldu. İlk dönemler. Sen nasıl böyle bir hata yaparsın diye çok da üzülmüştüm. Ama şunu da biliyordum. Benim hata diye gördüğüm detayı çoğu kendi işinde mükemmel sayıyordu. Hatama odaklandım ve 4 ay sonra düzelttim. Artık o da ben de mutluyum.:)
Fikrim, geri dönüşü olabilen işlemleri üşenmeyip düzeltmek gerek ya da nasıl olsa parasını aldım deyip dükkandan çıkartmamak lazım. Telafisi olmayan hata yapacaksan zaten bu işi yapmamak şart… Önemli olan yaptığın işte saygınlığını belli etmek.

9- Erkeğin estetik yaptırması komik mi?
- Şaka mı bu! Tabii ki hayır. Gerek var ise ya da bir rahatsızlığı var ise kime ne bundan.
Fikrim, parayla kendini maymun etmek değil anlatmak istediğim. Mesela kepçedir ve kendi bu durumdan rahatsızdır(kepçe diye estetik yaptırmak zorunda değil) Çok rahatsız olduğu için de estetik olabilir.
Ya da burnu problemlidir. Uyku olsun, görüntüsü olsun çok rahatsız ediyordur bence olabilir. Ya da rahatsız edici boyutta göğüsleri vardır. Bence aldırabilir.
10- En sinir olduğunuz müşteri tipi nedir?
- Her şeyi ben bilirim görünümlü, boş bakışlı müşterilerdir.
Fikrim, bizler bir hizmet sunmadan önceki ben bizzat bu şekilde yapıyorum’
Çeşitli deneyim ve eğitim süreçlerinden geçiyoruz. Kullandığımız malzemelerin nerede üretildiğinden tutun, içeriğine kadar fikir edinmeye çalışıyorum. Karşınızdaki kişi işlem her neyse hiç yaptırmamış, ilk deneyimini yaşayacak oluyor siz ise, belki 1000’lerce kez yapmış bulunuyorsunuz. Ama bir havalar, bir edalar, bir oyalayıcı kaprisler… Sonra aaaa çok güzel oldu!
İşte bu tiplerden hiç hoşlanmıyorum. Pozitif enerjiye puffff! Başta üfleyip çökertti, gereksiz bilmişliğiyle canımı sıktı, saçma sapan kaprisiyle fazla vaktimi aldı…
Şükür ki müşterilerimiz çok şeker ve iyi insanlar. Gayette bilgililer. Bu anlattığımı senede bir belkiiiiii yaşıyorum. Ne mutlu bana.
BOMBAAAAA GİBİ SORUUU:)
SORU 11’i haftaya sürpriz bırakacağım. Çünkü derin bir araştırma yapıp size sunmam gereken bir konu. 22 erkeğin sorduğu, 3 bayanın da eşi için yardım istediği bir soru… Bence şu an merak ettiniz. :) Bence de edin. Erkeklerin uzun zamandır yaşadığı ve yeni yeni önlem aldığı bir rahatsızlık türü…
MUTLU YILLAR!
BAKIMLI GÜNLERE