Haber: Burcu MUTLU

Geçtiğimiz yıl 16 Kasım’da Gazipaşa Selinos Sahil Yolu’nda Tek Teker Arif lakaplı Arif Razgatlıoğlu ve arkada yolcu koltuğundaki kız arkadaşı Ülkü Özcan, 33 HE 303 plakalı motosikletle seyir halindeyken, kavşaktan çıkış yapan 07 UJ 747 plakalı kamyonet ile çarpışan ve çarpışmanın etkisiyle olay yerinde korkunç şekilde ölümüyle sonuçlanan davada kamyonet sürücü İ.Ö. hakkında savcılık tarafından kamu davası açıldı. Bu dava ile ilgili duruşma bugün Alanya Adliyesi’nde Alanya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülürken, kaza sonrası adli kontrol şartıyla serbest kalan İ. Ö. ve Ülkü Özcan’ın ailesi de hazır bulundu.

    Kaza sonrası Tek Teker Arif ve Ülkü Özcan çarpmanın etkisiyle yola savruldu.

Duruşmada, olay yeri ile ilgili fotoğrafların ve görüntülerin yeterli olması, tutulan tutanakların ve bilirkişi raporunun yeterli olması ile tekrar kaza yerinde keşif yapılmasına gerek olmadığına ve dosyanın Adli Tıp Trafik İhtisas Dairesi’ne gönderilerek, tarafların kusur durumlarına ilişkin rapor düzenlenmesine karar verildi. Bir sonraki duruşma Eylül ayına ertelenirken, kazaya neden olan kamyonet sürücü sanık İ.Ö.’nün adli kontrol şartıyla tutuksuzluk halinin devamına karar verildi.

Öte yandan duruşmanın ardından kısa bir açıklamada bulunan Ülkü Özcan’ın babası Metin Özcan, kızlarının acısının hala çok taze olduğunu, bu davada en azından kamyonet sürücüsünün ceza almasıyla acılarının bir nebze dineceğini dile getirdi. Özcan, ’Bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız. Adaletin yerini bulmasını, suçluların cezasını bulmasını, tutuklanmasını istiyoruz. Bizim canımız zaten yandı, bir daha geri dönmeyecek hiç dinmeyecek bir acı yaşattılar bize en azından suçlular cezasını bulsun istiyoruz’ diyerek duygularını ifade etti.