Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne yapılan müracaatlar neticesinde;

Başta Antalya’da bulunan beş yıldızlı otellerin isimleri kullanılarak sahte siteler (fishing) oluşturulduğu, bu siteler üzerinde rezervasyonların yapılarak birçok vatandaşımızın dolandırıldığı anlaşılması üzerine;

Konu ile ilgili yapılan çalışmalarda sahte web siteleri üzerinden dolandırılan vatandaşlardan elde edilen paraların Antalya’da bulunan bir şirkete ait banka hesaplarına aktarıldığı tespit edildi. Yapılan operasyon neticesinde 4 şüpheli şahıs 04 Ağustos günü görevlilerimizce yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Yakalanan şüphelilerin iş, ikamet ve üstlerinde yapılan aramalarda el konulan dijital materyaller üzerinde yapılan incelemelerde soruşturma konusu suç ile ilgili çok sayıda veri kaydına rastlanıldı.

Gözaltına alınan şüpheli şahıslar, yapılan işlemlerinin ardından 06 Ağustos günü Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi ve yapılan işlemlerin ardından Antalya Sulh Ceza Hakimliği tarafından (G.S.) isimli şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (Z.A.), (A.Ç.) ve (N.A.) isimli şahıslar ise tutuklanarak cezaevine gönderildiler.