Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’e yapılan FETÖ/PDY kumpasını belgeleyen takipsizlik kararını verdi. Başsavcılık, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’e isnat edilen suçun iftira olduğunu tespit etti. Takipsizlik Kararında ayrıca iddia sahibi kişilerin soyut ifadesi dışında şüphe oluşturulacak delil bulunmadığı açıklandı.

YÜCE TÜRK ADALETİNE DAİMA GÜVENDİM
Yaşanan süreci değerlendiren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “ 15 Temmuz “Fettullahçı Terör Örgütü” nün hain darbe girişiminin ardından çok hızlı gündemin değiştiği bir süreci ülke olarak yaşadık. Ülkemizin birlik ve beraberliğine, demokrasisine yönelik yapılan bu alçakça darbe girişimi sırasında bulanık suda balık avlamak isteyen devlet içine yuvalanmış terör mensuplarının yanlış tutuklamaları ve hatta devlet büyüklerini hedef alan çabalarını ibretle takip ettik. Maalesef bu terör şebekesi zaman zaman haksız tutuklamaları yapabilse de bizim gibi binlerce dostunun manevi desteğini yüreğinde hisseden, yeri geldiğinde vatanı için başını vermekten çekinmeyecek bir kardeşinize diş geçirememiştir. Güçleri benim boynumu sizlerin karşısında eğmeye yetmemiştir. Ben başından beri Yüce Türk Adaleti ve Yargı Mensuplarımıza sonsuz biçimde güvendim. Çok şükür adalet de yerini buldu.” dedi.

ŞAHİN,” SEVENLERİMİN DESTEĞİ BANA GÜÇ VERDİ”
Çok şükür her zaman olduğu gibi bugün de karşınızda alnı açık, başı dik biçimde durabiliyorum. Bunun için öncelikle kaderimi yazan Yüce Rabbime, sonra da bana her zaman güvenen, desteğini esirgemeyen dostlarıma teşekkür ediyorum. Yaşanan bu süreç bana gösterdi ki bizlerin memleketimize olan borcu bitmeden köşeye çekilmemiz ancak meydanı boş bulacakların işine gelecekti. Ben de halen binlerce dostumun, iş adamının bana en zor zamanlarımda bile gösterdiği teveccühe karşılık sorumluluk almaya devam etmem gerektiğine inandım. Yarın yani 15 Eylül 2017 Cuma günü de saat 18:0’da Alanya kültür Merkezi’nde resmi adaylık konusunda açıklama yapacağım. Belki bu hain kumpas olmasaydı bu dönem Alanya Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı gibi onurlu bir göreve tekrar talip olmayacaktım. Ben de bu hain örgütün karşısında yer almam sebebiyle kumpas ile karşı karşıya kalmış bir kardeşinizim. Hatırlarsınız tamamıyla memleket sevdalısı olan, yaşayış tarzı ve çevresiyle bu hain terör örgütü ile hiçbir benzer yanı olmayan şahsım bir sabah malum ansızın evimizden alınmak suretiyle yangından mal kaçırırcasına bir telaşla delilsiz, sebepsiz şekilde cezaevine kapatıldım. Bu süreçte hiç eğilmedim ve hep dik durdum. Çünkü bu lekenin üzerime yapışmayacağına son derece emindim” dedi.