Turizm sezonun yaklaşmasıyla birlikte ilçede uyuşturucu madde ticareti yapan bazı kişilerin hazırlık yaptığı bilgisi üzerine Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri araştırma başlattı. Araştırmalar sonucunda Aşağı Hisar Mahallesi Kafeler bölgesinde şüphe üzerinde durdurulan otomobilde yapılan aramada 31 gram metamfetamin (kristal) uyuşturucu maddesi, 2 ruhsatsız tabanca, 21 tabanca fişeği, 2.2 gram esrar ile uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 240 lira ele geçirildi. Otomobilde bulunan A.A. (27) ile A.U.(31) gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

Narkotim ekipleri tarafından uyuşturucu madde ticareti yapıldığı belirlenen Salkımevler Mahallesi'nde İ.K.'ye ait eve baskın yapıldı. Evde bulunan ikisi de 44 yaşında İ.K. ve İ.K. ile Kırgızistan uyruklu G.B. (31) gözaltına alındı. Evde ve evin önündeki İ.K.'ye ait otomobilde yapılan aramada 490 gram metamfetamin, 198 gram esrar, tabanca, tabancaya ait şarjör ve 10 mermi, 2 hassas terazi, uyuşturucu içiminde kullanılan aparat ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 1605 TL, 10 Euro ve 50 ABD Doları ele geçirildi.

Her iki olayla ilgili gözaltına alınan ve polis merkezinde işlemleri tamamlanan şüpheliler A.A., U.A., İ.K ve İ.K. adliyeye sevk edilirken, Kırgız G.B. sınır dışı edilmek üzere Antalya İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Cumhuriyet savcılığında sorgusu tamamlanan şüphelilerden A.A., İ.K ve İ.K. sulh ceza hakimliği tarafından 'Uyuşturucu veya uyarıcı madde imalatı ve ticareti' suçundan tutuklandı. U.A. hakkında adli işlem yapıldı.