Haber Merkezi

Edinilen bilgilere kaza geçtiğimiz salı günü saat 19.30 sıralarında meydana geldi.  Anamur istikametinden Gazipaşa istikametine seyir halinde olan ve çok hızlı olduğu iddia edilen araç kaza yaptı. Alanya'da Komiser Yardımcısı olduğu öğrenilen sürücü D-400 karayolunda Koca Köprü’yü geçtikten sonra önünde seyir halinde olan motosiklete çarptı. Kazada 1 kadın ve 1 çocuk yaralanırken hızdan dolayı ve sert firene bastığı için aracın tekerinin dahi patladığı gözlendi.

KAZA İLE İLGİLENMEK YERTİNE GAZETECİYE SALDIRDI

Kaza esnasında Anamur istikametinden ilçe istikametine seyir halinde olan ve yanında​ eşi de bulunan Gazeteci Hasan Kaya'da kazayı görüntülerken gelen bir şahıs “Sen niye çekiyorsun?” diyerek bağırdı ve tepki gösterdi. Kaya, “Ben gazeteciyim” demesine rağmen, “Basın kartı göster sen benim aracımı nasıl çekersin” diye bağırdı ve daha sonra zorla elindeki telefonu aldı ve videoyu kapattığını sanarak telefonu yere fırlattı. Telefonunun elinden alınıp yere atılması karşısında âdete şoke olan gazeteci Hasan Kaya olay büyümesini diye çevredeki polisler ve eşi tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı. Fakat telefon kapanmadığı ve kayda devam ettiği görüldü.

VATANDAŞ BİLE OLSA TELEFONUNU ALAMAZ

Hasan Kaya, bu üzücü olayın ardından İlçe Emniyet Müdürlügü’ne giderek Alanya'da Komiser Yardımcısı olduğunu öğrendiği şahıstan şikayetçi olmak istedi. Fakat şikayet için jandarmaya yönlendirildi. “Bana yapılan bu çirkin saldırı tüm gazetecilere ve halka yapılan bir saldırı olarak görüyorum” diyen Gazeteci Hasan Haya, “Ben defalarca gazeteci olduğumu söylememe rağmen ve olaydan sonra Alanya'da Komiser Yardımcısı olduğu söylenen şahıs eşimin ve çok sayıda vatandaşın gözleri önünde telefonumu alıp yere  fırlattı. Bu davranış polise saldıran bir kişiye dahi yapılmaz. Ben ilçede 14 yıl gazetecilik yaptım. Jandarma aracı, polis aracı hatta kaymakamlık aracı dahi kaza yaptı ama bu kazaları görüntülerken kimse bana saldırmamıştır.” dedi.

“Bu benim kişilik haklarıma yapılan bir çirkin saldırıdır.” diyen Gazeteci Hasan Kaya, kendisine saldıran ve komiser yardımcısı olduğu söylenen şahıstan şikâyetçi olacağını söyledi. Gazeteci Hasan Kaya'ya yapılan bu saldırıyor kınıyoruz.

OLAYI İLK GAZİOĞLU DUYURDU

Bu yaşanan olayları bizzat gören Öğretmen Mustafa Gazioğlu'da Gazeteci Hasan Kaya'ya yapılan saldırıdan dolayı üzüntü duyduğunu ifade ederek  şu ifadelere yer verdi. 

“Akşam saatleri acı bir fren ve arkasından çarpışma sesi ile irkildim. Kötü bir kaza olduğu belliyidi. Hemen yerimden fırlayıp olay yerine vardığımda yerde bir kadın yatıyordu. Başında bir polis memuru canla başla kazalı kadını koruyor, trafiği yönlendirmeye çalışıyordu.

Anladım ki; bu fotoğraftaki araba, önünde giden motosiklete çarpmış. Motosikleti süren kadının yanında 2-3 yaşlarında bir de çocuğu varmış. İkisi de kazayı ucuz atlatmış. Çocukta neredeyse hiç bir şey yok, kadınında hayati bir tehlikesi görünmüyordu. Kısa sürede her yer insan oldu. İtfaiye, polis, jandarma derken ambulans da geldi. Yaralıları alıp gitti.

Asıl hengâme ondan sonra çıktı. Yıllardır Gazipaşa'da gazetecilik yapan Hasan Kaya, olay yerinin fotoğraflarını çekerken buradaki sivil giyimli arkadaş, “Kardeşim çekme benim arabamın fotoğrafını sen kimsin, diye çıkıştı. Bağırıp çağırmaya başladı. “O da, ben gazeteciyim. Sen kimsin” falan dedi.

Ortalık karıştı. Hasan Kaya'nın telefonunu elinden aldı. O anda telefon yere düştü. Hasan Kaya,”Benim telefonumu kimse alamaz. Yere atamaz deyip, şikayet için karakolun yolunu tuttu. Biz de hem kazazedelere, hem de Hasan Kaya’ya geçmiş olsun diyoruz.” ifadelerini kullandı.