Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri ilçe genelinde uyuşturucu madde satıcılarına karşı çalışmalarını arttırdı. Yapılan çalışmalar sonucunda uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen Ö.K., Kavaklı Mahallesi'ndeki evinin önünde polis tarafından yakalandı. Ö.K. ile birlikte yanında bulunan M.K. ve M.Ü.T. de gözaltına alındı. Ö.K.'nin yapılan üst aramasında 10.05 gram, otomobilinde yapılan aramada ise 17 gram uyuşturucu madde, hassas terazi, ruhsatsız pompalı tüfek ve tüfeğe ait 28 fişek ele geçirildi.

Polis merkezinde işlemleri tamamlanan şüpheli Ö.K., savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği sulh ceza hakimliği tarafından 'uyuşturucu veya uyarıcı madde imalatı ve ticareti' ile 'uyuşturucu madde kullanmak' suçlarından tutuklandı. Hastaneye sevk edilen şüphelilerden M.K. ve M.Ü.T.'nin yapılan testlerinde sonuçların pozitif çıkmasının ardından haklarında 'uyuşturucu madde kullanmak' suçundan adli işlem yapılarak serbest bırakıldı.

ÇALIŞIR VAZİYETTEKİ ARAÇTA YAKALANDI

Şelale Mahallesi'nde vatandaşların ihbarı üzerine çalışır vaziyette bulunan bir hafif ticari araç polis tarafından kontrol edildi. Araçta bulunan C.P.'nin kimlik sorgusunun ardından yapılan üst araması ve araçta yapılan aramada uyuşturucu içmek için hazırlanan düzenek, cam aparat, kamış, esrar içiminde kullanılan şeffaf kağıt, 2 uyuşturucu hap, 1,06 gram uyuşturucu madde, 3,84 gram esrar maddesi, hassas terazi, ruhsatsız tabanca, tabancaya ait şarjör ve şarjör içerisinde 3 mermi, 2 bıçak, ruhsatsız pompalı tüfek, tüfeğe ait 3 fişek ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 1850 TL ele geçirildi. C.P., hakkında 'uyuşturucu veya uyarıcı madde imalatı ve ticareti', 'uyuşturucu madde kullanmak' ve '6136 sayılı kanuna muhalefet' suçlarından hazırlanan tahkikat evraklarıyla birlikte sevk edildiği adli makamlar tarafından tutuklandı.