Olay, 3 gün önce akşam saatleri sıralarında Pendik D-100 Karayolu’nda meydana geldi. İddiaya göre emniyet şeridinde ilerleyen 07 BSS 76 plakalı otomobil, Ayfer Bahçıvan ve Yunus Emre Bahçıvan çiftinin içinde bulunduğu aracın önüne geçmek istedi. İki şüpheli yol vermeyen çiftin aracının önünü kesti. Otomobilden inen iki kişi, önce aracın kapısını açmaya çalıştı. Kapıyı açamayan, trafik magandası otomobilin aynasını kırdı. Daha sonra aracın üzerine çıkıp araca zarar verdi. O anlar cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi. Hamile eşi ile birlikte büyük korku yaşayan sürücü Yunus Emre Bahçıvan karakola giderek magandalardan şikayetçi oldu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Hasan Sel ve Hüseyin Sel hakkında çıkan haberler ve şikayet üzerine “mala zarar vermek” ve “trafik güvenliğini tehlikeye sokmak” suçlarından soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında Hasan Sel ve Hüseyin Sel, ifadeleri alınmak üzere Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü Şehit Adil Gözalıcı Polis Merkezi’ne geldi. Saldırganlar, 2 saat süren ifadelerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan araca saldıran şüphelileri, polis merkezi önünde elini sıkarak karşılayan polis amiri görevden alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, olayın şüphelilerinin polis merkezi amirliğine girişi anında basına yansıyan görüntülerle ilgili olarak Pendik Şehit Adil Gözalıcı Polis Merkezi Amiri'nin görevinden alındığı bildirildi.