Antalya'nın Manavgat ilçesinde oturan Ayşe Kaya, eşiyle birlikte geçen yıl eylül ayında Kayseri'deki ailesini ziyarete gitti. Ayşe Kaya’nın kocası Mehmet Zeki Kaya, gittiği evde Kemal İvgen ile tartışmaya başladı. Kızına şiddet uyguladığını öne süren Kemal İvgen, damadı Mehmet Zeki Kaya’yı av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Olayın ardından tutuklanan İvgen’nin ömür boyu hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Sanık Kemal İvgen savunmasında olaydan 5 gün önce kızı ile damadının Kayseri'ye yanlarına geldiklerini söyledikten sonra sözlerine şu şekilde devam etti:

"Kızımın eli yüzü şiş ve morluk içindeydi. Sorduğumda, böbrek taşı düşürdüğünü söyledi. Ben de fazla üzerinde durmadım. Ertesi gün evdeki bekâr kızım Pınar, annesiyle yatarken, eniştesi Mehmet Zeki'nin yattıkları odanın kapısını zorladığını ve kendisine, 'Ablanı getirdim, o benim işime artık yaramıyor. Seni alıp götüreceğim' dediğini söyledi. Ayrıca, kızım Ayşe'yi sıkıştırınca da eşinden sürekli şiddet gördüğünü, 2 tabanca mermisi yutturduğunu anlattı. Bütün bunların üzerine, 'kızlarıma ve aileme zarar vermesin' diye korkutmak amaçlı dipçiksiz tüfeği aldım, damadım Mehmet Zeki'nin yattığı odaya gittim. Korkutmak amaçlı ateş edecektim; ancak yanına geldiğimde silah birden ateş aldı ve Mehmet Zeki kanlar içinde kaldı. Üst katta oturan oğluma haber verdim, o geldi ve polisi aradı. Amacım öldürmek değildi. Bu olaydan dolayı pişmanım."

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.