p>Son günlerde yaşanan terör saldırılarıyla sıkça tartışılan çözüm süreciyle ilgili konuşan terör örgütü PKK\'nın sözcüsü Demhat Agit ilginç açıklamalarda bulundu. BBC Türkçe\'ye konuşan Agit, \'süreç yeniden başlatılabilir\' dedi. PKK\'nın KCK Dış İlişkiler Sözcüsü Demhat Agit Çözüm süreciyle ilgili Abdullah Öcalan\'ın devreye girebileceğini söyledi. Agit, \"Bu sürecin sağlıklı bir şekilde yürümesi için devreye girip, süreç tekrardan başlatılabilir. Bu kadar da basit olduğunu söyleyebiliriz.\" dedi.
\'UMUDUMUZU HALA SÜRDÜRÜYORUZ\'
Kamuoyunda çözüm sürecinin geldiği son nokta ile ilgili olarak \"Çift taraflı bir ateşkesin olmadığı bir yerde siyasal bir çözümde bahsetmek zor\" diyen Agit \"Bu konuda umudumuzu hala sürdürdüğümüzü söyleyebiliriz çünkü çok zor olduğuna inanmıyoruz. Yanı başlarında, ellerinde önderliğimiz var. Tutsaktır. Tekrardan görüşmelerle bu sürecin sağlıklı bir şekilde yürümesi için devreye girip, süreç tekrardan başlatılabilir. Bu kadar da basit olduğunu söyleyebiliriz. Çok zor bir mesele değil.\" diye konuştu.
KARAYILAN\'IN AÇIKLAMALARI
PKK\'nın Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan daha önce İMCTV\'ye verdiği mülakattta çözüm süreciyle ilgili olarak şunları söylemişti: 
\"Çözüm süreci esas olarak sizin de çok iyi bildiğiniz gibi çünkü kamuoyu önünde açıkça yürütülen bir süreç Erdoğan\'ın müdahalesiyle ortadan kaldırıldı. İlk önce Kürt sorunu diye bir sorun yoktur dedi, daha sonra izleme heyetine katılmıyorum doğru değildir, İmralı\'nın itibarını artırır dedi. Daha sonra Dolmabahçe Sarayı\'ndaki açıklama da doğru değildir dedi. Daha sonra da masa filan ortada yok dedi, yani her şeyi yok saydı. Oysa 22 yıllık bir emek var yani bu 93\'te başlayan bir süreçti. Bu sürecin geldiği bir düzey var. Dolmabahçe Sarayı\'nda yapılan 10 maddelik açıklama düzeyi var. Her iki tarafın mutabık olduğu belge ilk kez kamuoyu önünde açıklandı. Şimdi tüm bunların yerle bir edilmesi ne anlama gelir? Çözümün bitirilmesi anlamına gelir, çözüm dolayısıyla bitmiştir, çözüm yoktur. Süreç nedir o zaman diye sorulabilir.\"